Dejavnosti

The Šlagers

Skupina The Šlagers je priložnostna vokalno inštrumentalna zasedba, ki združuje dijake, ki se v prostem času ukvarjajo s popularno glasbo. V dobrem desetletju delovanja je skupina postala zelo prepoznavna in je stalnica najbolj odmevnih kulturnih prireditev naše šole in izven nje. Njen repertoar zajema široko področje popularne, jazz, swing, funk in latino glasbe. Poleg samostojnih nastopov zasedba najraje sodeluje z Dekliškim pevskim zborom Gimnazije Celje-Center in ga redno spremlja na njegovih večjih nastopih. V kletnem kabinetu kjer ima zasedba vaje se vedno kaj dogaja in skoraj ne mine dan, da se ne bi po hodnikih šole zaslišala glasba. V vedno novih glasbenih projektih se dijaki glasbeno in osebno zelo povezujejo in s predanimi nastopi dajejo velik glasbeni doprinos naši šoli.

Skupina The Šlagers je v šolskem letu 2013/2014, ob dnevu rojstva Franceta Prešerna, za svojo aktivnost na kulturnem področju prejela Prešernovo priznanje naše šole.

V letošnjem letu v skupini The Šlagers sodelujejo: Veronika Steiner, Laura Krajnc, Katja Stropnik, Jaka Hliš (vokal), Matic Dokler (vokal, klavir, kitara), Samanta Kunšt (vokal, kitara), Žiga Krajnc in Tomaž Bračko (trobenta), Anže Zaveršnik (vokal, klavir, klarinet, saksofon) Ana Vrabič in Sašo Šonc (saksofon), Aljaž Šumej ( klavir), Florjan Ajdnik (bas kitara) in Nejc Tevž (bobni).

Skupina  deluje pod mentorstvom prof. Saše Šonca.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>