gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Dekliški pevski zbor

Gimnazija Celje – Center ima bogato in dolgoletno tradicijo zborovskega petja, saj zbor na šoli deluje že več kot štiri desetletja. Od leta 1971 dalje so zbor vodili mag. Vid Marcen, mag. Dragica Žvar in profesorica Metka Jagodič Pogačar, leta 1995 pa je umetniško vodstvo prevzela profesorica Barbara Arlič Kerstein. Trenutno jo nadomešča profesor David Preložnik.

1-slika1

Zbor, v katerem vsako šolsko leto ljubiteljsko prepeva več kot 50 deklet, je v tem času dosegel številne uspehe tako v Sloveniji (številna odličja in priznanja na Mladinskih pevskih festivalih v Celju ter na državnih tekmovanjih v Zagorju) kot tudi v tujini (Neerpelt, Linz, Budimpešta, Benetke, Rodos, Riva del Garda, Varšava, Jersy, Madrid, Bad Hofgestein, Praga, Malta, Berlin, itd.).

3-slika2

S svojimi uspehi in dosežki se Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center uvršča v vrh zborovske piramide šolskih zborov v Sloveniji in Evropi. V šolskem letu 2013/14 zbor načrtuje številne koncerte doma in v tujini. Poleg državnega tekmovanja v Zagorju ob Savi (1.-3. aprila), zbor v tem letu,skupa s FaVoZo in The Šlagersi, načrtuje tudi koncertno  turnejo v Srbiji. Poleg različnih šolskih prireditev tekom leta, ima zbor vsako leto tudi tradicionalni Miklavžev koncert, Novoletni koncert in Letni koncert Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Celje – Center, ki bo letos 8. maja v Narodnem domu v Celju.

2-slika3

Vljudno vabljeni na vse prireditve!


Prispevka ni mogoče komentirati.