The Šlager’s

Skupina The Šlagers je priložnostna vokalno inštrumentalna zasedba, ki združuje dijake, ki se v prostem času ukvarjajo s popularno glasbo. V desetletju delovanja je skupina postala zelo prepoznavna in je stalnica najbolj odmevnih kulturnih prireditev naše šole in izven nje. Njen repertoar zajema široko področje popularne, jazz, swing, funk in latino glasbe. Poleg samostojnih nastopov zasedba najraje sodeluje z Dekliškim pevskim zborom Gimnazije Celje-Center in ga redno spremlja na njegovih večjih nastopih. V majhnem kabinetu kjer ima zasedba vaje se vedno kaj dogaja in skoraj ne mine dan, da se ne bi po hodnikih šole zaslišala glasba. V vedno novih glasbenih projektih se dijaki glasbeno in osebno zelo povezujejo in s predanimi nastopi dajejo velik glasbeni doprinos naši šoli.

slagers skupna

Skupina The Šlagers je v tem šolskem letu, ob dnevu rojstva Franceta Prešerna, za svojo aktivnost na kulturnem področju prejela Prešernovo priznanje naše šole.

slagers foto kolaž

V letošnjem letu v skupini The Šlagers sodelujejo: Ana Marija Klavžar in Katja Stropnik (vokal), David Bevc in Gal Rančigaj (kitara), Žiga Krajnc in Tomaž Bračko (trobenta), Sašo Šonc(saksofon), Matic Dokler (harmonika, klavir), Florjan Ajdnik (bas kitara) in Nejc Tevž (bobni).

Skupina  deluje pod mentorstvom prof. Saše Šonca.

slagers 1

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>