gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

0,5 dohodnine in zbiranje papirja za šolski sklad GCC

Spoštovani!

V sodelovanju z Ustanovo za družbene naložbe Sklad 0,5 lahko tudi letošnje leto del dohodnine namenite naši šoli oz. Šolskemu skladu GCC, ki že dobrih 15 let skrbi za izvajanje nadstandarnih dejavnosti in socialno pomoč dijakom.

Na povezavi http://www.sklad05.si/nameni/posamicen/325 izpolnite spletni obrazec oz. natisnite prazen obrazec, ki ga najdete TUKAJ in ga NAJKASNEJE do 30. 11. 2018 oddajte v tajništvu šole ali pošljite na naslov, ki je objavljen na obrazcu.

Prijazno vas spominjamo tudi na možnost, da izkupiček od prodanega starega papirja namenite našemu skladu – dijaki lahko papir prinesejo v šolo in ga oddajo v kletni prostor namenjen zbiranju, ali pa na Simbiu oz. Dinosu poveste, da papir namenjate za Gimnazijo Celje – Center – za to vam bodo izstavili posebno potrdilo.

Šolski sklad GCC, ki je bil sicer ustanovljen na pobudo Sveta staršev leta 1997, se skupaj s šolo trudi zagotavljati enake možnosti za vse dijake naše šole pri nadstandardnih storitvah, ki jih ne financira šolsko ministrstvo, v zadnjih letih pa vedno bolj tudi pri pomoči socialno ogroženim dijakom.

Upravni odbor šolskega sklada, kjer so zastopani predstavniki staršev, Sveta šole in učiteljev, je septembra določil smernice za porabo sredstev (50% zbranega denarja bo namenjenega socialnim transferjem, 50% pa izvajanju nadstandardnih storitev). V tem koledarskem letu smo s sredstvi sklada pomagali več kot 100 dijakom pri nakupu potrebščin in učbenikov, plačilu zavarovanj, toplega obroka, obveznih ekskurzij, tečajev, taborov in maturantske ekskurzije, programov OIV, nakupu filmskega in gledališkega abonmaja … Iz sredstev se krijejo tudi stroški tujejezičnih asistentov, nagradni izleti za najuspešnejše dijake in pomoč pri realizaciji več kot 50 obšolskih dejavnosti.

Na GCC se zavedamo težke socialne stiske mnogih dijakov in njihovih družin ter jim skušamo po najboljših zmožnostih pomagati. Pomembno nam je, da šola kot javna ustanova resnično zagotavlja enake možnosti za vse svoje dijake! S številnimi dobrodelnimi akcijami (oktobrski dobrodelni koncert, Anina zvezdica, zbiranje igrač in potrebščin, zbiranje starega papirja in zamaškov, #zaPalčico, #zaLano, #zaMaloHišo …) se tudi trudimo pri naših dijakih ozavestiti temeljne vrednote sočutja in solidarnosti ter pomena pomoči sočloveku v stiski.

Hvala za vso dosedanjo pomoč in za Vaš tokratni prispevek!

Nadzorni svet Šolskega sklada GCC in uprava šole

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.