gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Literarno srečanje s pesnico in pisateljico Evo Kovač

Umetnica pisane besede Eva Kovač nam bo predstavila zanimivo in plodno ustvarjalno pot, poezijo in pobližje svoj zadnji roman TISOČ ROŽ, ki je izšel letos jeseni pri Založbi Litera.

 

»Ljubezen do umetnosti in še posebej do literature je v meni, odkar pomnim. Začela sem brati t. i. resne knjige že v OŠ, medtem ko me »doktor romani«, ki jih je imela rada moja stara mama, niso navdušili. Iskala sem resnico, občutek, življenjskost. Tudi s pisanjem sem začela zgodaj in spontano. Kasneje, v najstniških letih, mi je izražanje z besedo in v intimi beležke služilo kot čas in način soočanja, restabiliziranja, osvetljevanja, in – zelo pomembno – občutenja sebe,« je med drugim povedala o svojem pisanju.

 

Z zanimivo sogovornico se bomo družili v petek, 14. 12., 5. šolsko uro v knjižnici.

 

Lepo povabljeni

 

Eva Kovač (1977) je prvonagrajenka državnega festivala Mlade literature Urška 2004, avtorica romanov Tri pike (2005, JSKD), Sonce zahaja v Celju (2014, Litera) in Tisoč rož (2018, Litera), njena poezija je objavljena v slovenskih literarnih revijah, s prozo in poezijo je sodelovala na domačih in tujih festivalih, njene pesmi so prevedene v hrvaški in makedonski jezik.

 

O romanu Tisoč rož (Litera, 2018): https://www.bukla.si/knjigarna/leposlovje/leposlovni-roman/tisoc-roz.html

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.