2012/2013

ODLIČNI MLADI EKOLOGI, BIOLOGI, SLOVENISTI IN DEBATERJI

V preteklem tednu kar 4 zlata in 1 srebrno odličje za dijake Gimnazije Celje – Center ter uspešno zaključen okoljski projekt na daljnem Tajskem

 

Gimnazija Celje – Center, ki s tremi izobraževalnimi programi, skoraj 1000 dijaki in več kot 80 zaposlenimi sodi med večje srednje šole v mestu, regiji in državi, se lahko pohvali z odličnimi rezultati na državnih in mednarodnih tekmovanjih na najrazličnejših področjih, kakor tudi z izjemno pestrim obšolskim življenjem, kjer dijaki tudi praktično uporabljajo pri pouku pridobljena znanja.

 

Po uspehu nemcistov v začetku meseca marca, so v preteklem tednu odlične rezultate na šolo prinesli tudi mladi slovenisti, ekologi in biologi. Četrtošolka Lucija Bizjak je na državnem tekmovanju iz znanja biologije za Proteusovo nagrado osvojila zlato priznanje, tretješolka Lucija Cestnik zlato Cankarjevo priznanje na nacionalnem tekmovanju iz slovenskega jezika, drugošolci Kristina Skerbiš, Adrian Motoh Halitaj in Žan Šumiga pa so na nacionalnem Ekokvizu na temo energije osvojili dve zlati in eno srebrno priznanje.

Gimnazija Celje – Center je sicer tudi aktivna članica slovenske mreže Ekošol in mednarodne mreže Unesco ASPnet, kar je še dodatna vzpodbuda za dijake, da sodelujejo pri številnih projektih. Tako na šoli deluje tudi izjemno uspešen Debatni klub. Iz daljne Tajske sta se pravkar vrnila tretješolka Špela Trbovc in mentor prof. Miha Gartner, ki sta v okviru projekta EU discuss, change the enviroment, ki ga v Sloveniji koordinira zavod Za in proti, sodelovala pri debatah na temo okolja in ekoakciji sajenja mangrov na jugu te države.

Priloga: fotografija tekmovalcev (z leve prosti desni: Lucija Cestnik, Adrian Motoh Halitaj, Žan Šumiga, Krisitna Skerbiš in Lucija Bizjak, foto: Katarina Tadina, arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, prof.,

odnosi z javnostmi

T: 041 708 945

E: 

S: www.gcc.si

II. OSNOVNA ŠOLA CELJE & GIMNAZIJA CELJE – CENTER

OBVESTILO ZA JAVNOST

 

Pojdi na vsebino