2012/2013

RAZSTAVA IN KONCERT ZA ZAČETEK KONCA
Tradicionalna študijska razstava in pomladni koncert mladih umetnikov z Gimnazije Celje – Center kot uvod v sklepni del šolskega leta, 9. 5. 2013

Gimnazija Celje – Center (GCC) sodi med največje šole na Celjskem saj se na njej v treh programih izobražuje skoraj 1000 dijakov. Šola slovi po odličnih učnih rezultatih ter izjemno bogati ponudbi obšolskih dejavnosti ter nacionalnih in mednarodnih projektih s katerimi nadgrajujejo redni kurikul. V četrtek, 9. 5., bodo dijaki in mentorji pripravili dva tradicionalna pomladna dogodka – 9. študijsko razstavo dijakov umetniške gimnazije – likovne smeri ob 17. uri v Osrednji knjižnici Celje in koncert Dekliškega pevskega zbora GCC z gosti ob 19. uri v celjskem Narodnem domu. Koncert in razstava bosta uvedla sklepni del pestrega šolskega leta, ki so ga med drugim zaznamovala odmevna slavja ob 100-letnici secesijskega šolskega poslopja. Vstop na oba dogodka je prost, častni pokrovitelj študijske razstave pa je tudi letošnje leto Mestna občina Celje.

Program likovne smeri, najmlajši od treh programov na GCC, bo v jeseni z novim polnim razredom prvošolcev vstopil že v deseto leto svojega delovanja. Na razstavi si bo mogoče ogledati najboljše likovne izdelke, ki so jih dijaki vseh štirih razredov naredili v tem šolskem letu pri strokovnih predmetih risanje in slikanje, likovna teorija, predstavitvene tehnike, bivalna kultura, osnove varovanja dediščine in plastično oblikovanje. Odprtje razstave bodo dijaki tudi tokrat popestrili s kulturnim programom, se zahvalili za trud in podporo svojim profesorjem in staršem, četrtošolci pa se bodo poslovili od dijakov nižjih razredov in tretješolcem predali čopič kot simbol programa umetniška gimnazija. V okviru razstave bodo predstavili tudi najboljše izdelke letošnjega likovnega natečaja Zala in čarobni prah, ki ga vsako leto na GCC pripravijo za osnovne šole. Likovni izdelki bodo na ogled do vključno 22. maja.

Med glavne ambasadorke GCC ter kulture petja v knežjem mestu in državi pa nedvomno sodijo pevke Dekliškega pevskega zbora, ki na šoli deluje že več kot štiri desetletja, letošnje leto pod vodstvom prof. Davida Preložnika. Že tradicionalno se pevke od sezone poslovijo s Pomladnim koncertom na katerega so letošnje leto povabile tudi FaVoZo, fantovsko vokalno zasedbo GCC in inštrumentalno zasedbo The Šlagers. Sicer je za vsemi tremi glasbenimi sestavi zelo uspešno leto. Dekleta so si na tekmovanjih v Budimpešti in Celju pripele zlata in srebrna priznanja, fantje kot edini tovrstni sestav v Sloveniji navdušujejo občinstvo in strokovno javnost, Šlagersi pa so nepogrešljivi del vseh večjih šolskih prireditev. Glasbeniki z GCC so letos bili zelo dejavni tudi na mednarodnem in glasbeno-gledališkem področju in uspešno zaključujejo evropski projekt Comenius in projekt muzikalov Krog življenja v sodelovanju z II. osnovno šolo Celje.

Priloga: fotografije – umetniki z GCC pri delu, DPZ GCC ma tekmovanju v Budimpešti (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, prof.,

odnosi z javnostmi
T: 041 708 945
E: 
S: www.gcc.si

Pojdi na vsebino