2013/2014

GCC ZA POPLAVLJENE

Humanitarna akcija dijakov, staršev in učiteljev z GCC za pomoč prizadetim v ujmah na Balkanu

Gimnazija Celje – Center je preko različnih projektov močno vpeta v mednarodni prostor. Na področju Balkana jih vežejo dolgoletna partnerstva z Gimnazijo Kruševac (Srbija), Gimnazijo Banja Luka (BiH) in slovenskimi društvi, ki delujejo v Srbiji in BiH. Vremenska katastrofa, ki je prizadela omenjene regije, je tako dijake, učitelje in starše nemudoma spodbudila, da so z zbiralno akcijo, ki je na šoli potekala v preteklih dneh, zbrali za en tovornjak najrazličnejših pripomočkov, ki so jih predali celjskemu Rdečemu križu. Veliki zbiralni akciji, ki jo je koordinirala dijaška skupnost, so se pridružili tudi nekdanji dijaki na čelu z alumni Društvom GCC.

»Ponosni smo na naše sedanje in nekdanje dijake, starše in učitelje, ki dokazujejo, da lahko temeljne vrednote, ki jih tako radi zapisujemo v različne strateške dokumente, tudi živimo in udejanjamo. Da je solidarnost beseda, ki ima na GCC zelo pomembno mesto in je nedvomno eden temeljnih vzgojnih ciljev, ki ga želimo dati našim mladim za pot v boljšo prihodnost« je v sporočilu za javnost zapisal ravnatelj Gimnazije Celje – Center, Gregor Deleja.

Tudi sicer se lahko na šoli pohvalijo z obširno humanitarno dejavnostjo in številnimi prostovoljci – poleg rednih zbiralnih akcij papirja in zamaškov v okviru dejavnosti Ekošole, se vsak leto priključijo tudi decembrski Anini zvezdici, zbirajo igrače in šolske potrebščine, med največje humanitarne projekte šole pa nedvomno sodi oktobrski dobrodelni koncert, ki bo letos že osmi po vrsti, z njimi pa so doslej uspeli zbrati slabih štirideset tisočakov pomoči v denarju in materialu, predvsem za svoje vrstnike, ki živijo na socialnem robu.

Priloga: Fotografija z zbiralne akcije (arhiv GCC, foto: Katarina Tadina) , foto1, foto2, foto3

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, prof.,

ravnatelj Gimnazije Celje – Center

T: 041 708 945

E:

S: www.gcc.si

Pojdi na vsebino