2013/2014

ZA ALENA IN VERONIKO Z ROKO V ROKI!
Na Gimnaziji Celje – Center bo dan pred jesenskimi počitnicami že osmi dobrodelni koncert na katerem bodo dijaki, učitelji in gostje zbirali sredstvo za dva pogumna mlada človeka

Pomagati! Je to v teh težkih sploh še mogoče? Kje sploh začeti? Na Gimnaziji Celje-Center so začeli z majhnimi koraki in končali z velikimi nasmehi, že kar osmo leto zapored. Tudi letošnje leto bo dan pred jesenskimi počitnicami, petek, 25. 10., 11.45 v športni dvorani šole v znamenju velikega dobrodelnega koncerta, ki nastaja v sodelovanju med 4. č, Dijaško skupnostjo GCC in Interact klubom Celje, zbrana sredstva pa bodo namenjena dvema mladima človekoma, ki se pogumno spopadata z življenjsko usodo.

»Tudi letos dijaki dokazujemo, da nam je mar – ne le zase, temveč tudi za druge, ki jim življenje ni tako naklonjeno in za svet za katerega si želimo lepo prihodnost!« je v sporočilu za javnost zapisala Špela Terbovc, maturantka GCC in ena glavnih organizatork letošnjega koncerta. V preteklih letih so mladi s koncerti zbrali več kot 30.000 EUR, ki so jih namenili v dobrodelne namene. Letošnje leto bo izkupiček, ki ga bodo zbrali s prispevki vseh dijakov, profesorjev, mladih iz sosednjih šol ter pokroviteljev, namenjena nekdanji dijakinji Veroniki in osnovnošolcu Alenu. Veronika je lani v prometni nesreči v Medlogu, ki jo je zakrivil vinjen voznik, izgubila mater, sama pa utrpela izjemno hude poškodbe in opekline. V prihodnosti bodo potrebne estetske operacije, ki predstavljajo velik finančni zalogaj za njeno družino. Njena energija in optimizem sta navdihnila tudi dijake na GCC, da letošnji dobrodelni koncert posvetijo prav njej in šestošolcu Alenu, ki je zbolel za limfnim rakom. Bolezen je spremenila življenju tako njemu, kot njegovi materi. Trenutno se Alen zdravi v kliničnem centru Ljubljana, kar pomeni velik strošek za njegovo mater, ki je samohranilka in si zaradi tega stroškov zdravljenja, prevozov in izobraževanja na domu ne more privoščiti. Alen in njegova mama že vrsto let živita sama, saj ju je že v ranem otroštvu oče zapustil.

Kot vsako leto, so dijaki tudi tokrat v goste povabili številne glasbenike iz mesta in države. Za uvod v koncert bo poskrbela rock skupina Earth Shock, v nadaljevanju pa skupina Mendem in vokalna zasedba A-Kamela, ki je lani navduševala v oddaji Slovenija ima talent. Manjkalo ne bo niti plesa, saj bodo za dobro ozračje na koncertu poskrbeli tudi člani skupine The Pharaohs.

Gimnazija Celje – Center je sicer z več kot 1000 dijaki in tremi izobraževalnimi programi ena izmed največjih srednjih šol na Celjskem ter aktivna članica mednarodne mreže UNESCO ASPNet in mreže Ekošol. Ob rednem pouku se na šoli izvaja še pestra paleta obšolskih dejavnosti na lokalni, državni in mednarodni ravni, z dosežki na maturi ter tekmovanjih pa se šola uvršča med najboljše v državi. Interact klub Celje pa je bil ustanovljen leta 2008 ter deluje kot podmladek svetovnega združenja Rotary International.

PRILOGA: Fotoutrinki z lanskega koncerta (arhiv GCC: fot01, foto2)


Dodatne informacije o koncertu:
Špela Terbovc, 4.č, Gimnazije Celje – Center
E: , T: 041 536 002

Hana Brčkalić, 4.č, Gimnazija Celje – Center
E: , T: 031 450 322

Marjana Turnšek, prof., mentorica Dijaške skupnosti GCC
T: 041 664 137, E: 

Gregor Deleja, prof., odnosi z javnostmi
T: 041 708 945, E: 

GIMNAZIJA CELJE – CENTER & INTERACT KLUB CELJE

OBVESTILO ZA JAVNOST

Pojdi na vsebino