2015/2016

TA VESELI DAN KULTURE, MIKLAVŽ, ANINA ZVEZDICA IN MAJČILNICE NA GCC

Na GCC bodo v praznični december stopili s tradicionalnimi projekti, ki jih letošnje leto s projektom MajhČilnice iz mesta širijo tudi na regijo

Na Gimnaziji Celje – Center se KULTURA piše z veliko začetnico in je nepogrešljivi del šolskega in obšolskega dogajanja. To potrjuje tudi laskavi naziv Kulturna šola 2015-2020, ki so ga kot edina srednja šola v Sloveniji na GCC prejeli od Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije. Letošnje leto bodo na prireditvi ob Ta veselem dnevu kulture, ki se bo začela v četrtek, 3. 12., ob 9.30 v športni dvorani šole, podelili kar 38 Prešernovih priznanj, ki jih šola že vrsto let podeljuje najzaslužnejšim mladim kulturnicam in kulturnikom. Ta dan se na šoli začenja tudi dobrodelna Anina zvezdica, nacionalna akcija zbiranja živil za vse družine, ki živijo na socialnem robu. Dijaki, starši in učitelji bodo živila zbirali do sredine meseca.

Dan kasneje, v petek, 4. 12., pa se bo ob 19. uri v veliki dvorani začel tradicionalni Miklavžev koncert, s katerim na GCC že vrsto let uvajajo bogato praznično koncertno dogajanje v knežjem mestu. Letošnji pa bo prav posebni, saj je del regijskega projekta Glasbeni vrtiljak prazničnih želja, ki nastaja v produkciji regionalne kulturne naveze Triangel. Dekliški pevski zbor GCC, FaVoZa, zasedba The Šlagers in posebni gostje – Mladinski pevski zbor OŠ Štore, bodo tako s privlačnim programom skladb, ki jih je navdihnilo pričakovanje novega leta in lepote življenja. Koncert bodo mlade glasbenice in glasbeniki ponovili tudi v Žalcu (10. 12.) in Velenju (16. 12.).
Na GCC pa so se letošnje leto pridružili tudi zanimivemu projektu MajhČilnice, ki je pred nekaj leti nastal v Vrtcu Slovenska Bistrica. Gre za izdelovanje voščilnic majhnega formata, ki je namenjeno osrečevanju naključnih ljudi v kraju, tudi takšnih,ki nimajo nikogar, od kogar bi prejeli praznično voščilo. Prav tako je smisel te akcije medsebojno povezovanje in tako bodo na GCC letošnje leto akcijo pripeljali tudi v Celje, pridružujejo pa se tudi Vrtec Slovenske Konjice in Šolski center Slovenska Bistrica.
Začetek decembra pa sovpada tudi z zaključkom evropskega mladinskega ekološkega projekta Odpadek = energija, ki nastaja v sodelovanju z Društvom GCC in Gimnazijo Kruševac ter tradicionalne prireditve Veselje do znanosti, kjer bodo 4. 12. na GCC gostili več kot 200 učencev in dijakov iz Srbije, Italije in Slovenije. Decembrski vrvež se bo na šoli nadaljeval cel mesec, sklenil pa z 22. in 23. 12., ko bodo na GCC organizirali zimske dneve drugačne šole in vsakoletni praznični bazar želja.

PRILOGA: Fotoutrinki decembra 2014 (arhiv GCC: foto1, foto2, foto3)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, prof., ravnatelj; G: 041 708 945, E: , S: www.gcc.si

Pojdi na vsebino