2015/2016

NOVOLETNI KONCERT GIMNAZIJE CELJE – CENTER

Glasbeniki z GCC bodo drugi del sezone tradicionalno začeli z novoletnim koncertnim dogodkom 4. januarja v cerkvi sv. Duha v Celju

Že enaindvajseto leto zapored se bo za mlade glasbenike, dijakinje in dijake Gimnazije Celje – Center novo leto začelo s tradicionalnim koncertom, ki ga že nekaj let zapored pripravljajo v cerkvi sv. Duha v Celju. V ponedeljek, 4. 1., ob 18.30 uri bodo tako prvi šolski dan leta 2016 zaokrožili z glasbeno novoletno poslanico in izbranim programom del, ki jih je navdihnil božično-novoletni čas. Nastopili bodo Dekliški pevski zbor GCC pod vodstvom Davida Preložnika, fantovska vokalna zasedba FaVoZa pod vodstvom Gregorja Deleje in instrumentalna zasedba The Šlagers pod vodstvom Saša Šonca.

Na GCC, ki s tremi izobraževalnimi programi in 900 dijaki sodi med večje srednje šole v regiji, se lahko pohvalijo s številnimi uspehi in obšolskimi dejavnostmi, med katerimi ima posebno mesto prav glasba. Dekliški pevski zbor že skoraj pet desetletij sodi v sam vrh tovrstnih sestavov v Evropi, s številnimi priznanji in koncerti pa se lahko pohvalijo tudi člani fantovske vokalne zasedbe, ki je ena redkih takšnih na naših tleh, kakor tudi Šlagersi, ki poustvarjajo sodobnejše in popularnejše glasbene zvrsti kot so jazz, blues, latino, funk in pop. Za svoje dosežke na področju kulture je GCC lansko leto prejela tudi laskavi naziv Kulturna šola 2015-2020, ki ga podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.

V letošnjo glasbeno sezono so na GCC vstopili z odmevno oktobrsko turnejo na Malto, kjer sta oba zbora osvojila 1. in 2. mesto v svoji kategoriji, že tradicionalno pa so z Miklavževim koncertom v knežjem mestu uvedli pester koncertni praznični mozaik. Tudi drugi del sezone, ki se začenja z novoletnim koncertom, bo pester. Že februarja vsi sestavi šole potujejo v Prekmurje, kjer bodo zapeli ob slovenskem kulturnem prazniku, meseca aprila dekleta čaka sodelovanje na zborovskem tekmovanju v Zagorju, junija FaVoZa potuje na turnejo v BiH, sestavi pa se bodo predstavili tudi na večeru ob svetovnem dnevu poezije, na aprilskih revijah in tradicionalnem Pomladnem koncertu ob koncu sezone.

Priloga: Fotografija z novoletnega koncerta 2015 (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center, 041 708 945,

Pojdi na vsebino