2015/2016

KONCERT V ČAST MESTU IN DRŽAVI

Tradicionalni Pomladni koncert, ki bo 21. 4. v Narodnem domu Celje, letošnje leto na Gimnaziji Celje – Center posvečajo prazniku Mestne občine Celje in 25. obletnici samostojne Slovenije

Že več kot dve desetletji glasbeni sestavi Gimnazije Celje – Center, ki se lahko pohvali z brstečim kulturnim življenjem in z nazivom Kulturna šola 2015-2020, dopolnjujejo pomladni glasbeni mozaik v knežjem mestu z vsakoletnim pomladnim koncertom, ki ga pripravljajo v čast prazniku Mestne občine Celje. Letošnji bo v četrtek, 21. 4., ob 19. uri v celjskem Narodnem domu, pesem pa bo zazvenela tudi v čast 25. obletnici samostojne Slovenije.

Gostiteljice večera, pevke Dekliškega pevskega zbora GCC, so skupaj z dirigentom Davidom Preložnikom tudi tokrat k sodelovanju in oblikovanju programa odetega v mladostne barve slovenske trobojnice, povabile pevce fantovske zasedbe FaVoZa pod vodstvom Gregorja Deleje in inštrumentaliste legendarne šolske zasedbe The Šlagers pod vodstvom Saša Šonca.

To, da knežje mesto slovi po odličnih mladinskih zborovskih sestavih, ni skrivnost. Tudi na GCC to nenehno dokazujejo s kar 3 pevskimi sestavi, ki delujejo pod okriljem šole oz. alumni Društva GCC ter s številnimi projekti in odličnimi uvrstitvami na domačih in tujih tekmovanjih. Letošnjo sezono sta zaznamovala zlasti dva dosežka – jesenska priznanja FaVoZe in DPZ na mednarodnem zborovskem festivalu Malta 2015 ter nedavna zmaga deklet na državnem tekmovanju v Zagorju, kjer so osvojile tudi laskavi naziv najboljšega dekliškega zbora tekmovanja ter prejele še dve posebni nagradi – za najboljšo izvedbo priredbe slovenske ljudske pesmi ter najboljšo izvedbo sodobnega dela slovenskega skladatelja.

Mlade glasbenice in glasbeniki z GCC ter njihovi mentorji so tudi za tokratni Pomladni koncert pripravili zanimiv spored iz zakladnice slovenske ljudske in umetne resne ter popularne glasbe, povezali pa ga bodo z venčkom izbranih misli o mestu in domovini, seveda pa ne bo manjkalo tradicionalno slovo od četrtošolcev, ki s koncem letošnjega leta zapuščajo srednješolske klopi.

PRILOGA: Fotografija z lanskega Pomladnega koncerta (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, prof., ravnatelj GCC, 041 708 945, , www.gcc.si

Pojdi na vsebino