2015/2016

Gimnazija Celje – Center praznovala 103 leta

FOTO: GCC povezal nekdanje in sedanje dijake

Na celjskem Glavnem trgu živahno druženje vseh generacij GCC

CELJE, 19. september – Gimnazija Celje – Center je včeraj zaključila praznovanja ob 103. obletnici šole. Četrto zaporedno druženje generacij je potekalo pod naslovom Naših 100+3 ali GCC gre v mesto svobode, celjski Glavni trg pa so preplavili zvoki glasbe gimnazijskih bendov in pevskih sestavov, plesanje swinga, ulično gledališče in razstava ter druženje nekdanjih gimnazijcev.  V Društvu GCC so že napovedali 5. druženje generacij NAŠIH 100+4 ali GCC gre na Triglav, ki ga bodo pripravili konec avgusta 2016.

Praznovanje 103. obletnice Gimnazije Celje – Center, poimenovano Naših 100+3 ali GCC gre v mesto svobode, je včeraj doseglo vrhunec. Na Glavnem trgu so se na že četrtem tovrstnem zaporednem dogodku povezali nekdanje dijake, maturante, profesorje in prijatelje Gimnazije Celje – Center. Mestno središče je oživelo v prav posebnem utripu, tako značilnem za to celjsko srednjo šolo. Glavni trg so napolnili zvoki gimnazijskih glasbenih skupin in pevskih sestavov, ulica je plesala v ritmu swinga, na Zvezdi se je odvijala ulična gledališka predstava, jedro mesta si je bilo mogoče ogledati na nočnem vodenem ogledu. Častna pokroviteljica praznovanja, je bila Mestna občina Celje, dogodek pa del projekta Dobimo se v mestu.

Na Gimnaziji Celje – Center nekdanje in sedanje dijake povezujejo v Društvo GCC, eno izmed dveh tovrstnih v našem prostoru. Skozi leto se družijo, pomagajo socialno šibkejšim, kulturno oživljajo mesto in širijo glas o šoli v tujini. Danes društvo šteje že več kot 800 članov – nekdanjih maturantov vseh generacij te šole.

FOTO GALERIJA JE NA VOLJO TUKAJ:

https://drive.google.com/folderview?id=0B3Z2y8gSVizxLXJscHVHX3VqOXc&usp=sharing

Obvezen pripis: FOTO: Rok Rakun, GCC

Več informacij: Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center. E: , M: 041 708 945.

Pojdi na vsebino