2015/2016

IDEALNI SOPROG OB JUBILEJU CELJSKIH GIMNAZIJCEV

Premiera nove produkcije Have Fun Cluba Gimnazije Celje – Center napoveduje pestro dogajanje v jubilejni 20. sezoni mladinskega angleškega gledališča GCC

V petek, 16. 10, se bo ob 19. uri na Gimnaziji Celje – Center začela prva predstava nove produkcije angleškega gledališkega kolektiva Have Fun Club. Z Wildovo komedijo An Ideal Husband (Idealni soprog) ta celjska gledališka skupina stopa v 20. sezono delovanja, produkcija pa je posebna tudi zaradi ambientalne postavitve na hodnike in stopnišča secesijskega poslopja GCC v Kosovelovi ulici 1. Režija je tudi to pot delo pobudnice in mentorice gledališke skupine prof. Karen Polimac Dobovišek, nastala pa je v sodelovanju s slovenskim gledališkim igralcem in nekdanjim dijakom GCC Blažem Šefom. Kostumografija je delo prof. Maje Rak, pod scenografijo se je podpisala Lucija Zrim, za celostno grafično podobo pa sta poskrbela legendarni oblikovalec Jože Domjan in prof. Ana Pečnik.

Have Fun Club je nastal na pobudo prof. K. Polimac Dobovišek leta 1995 in se v preteklih dvajsetih letih lahko pohvali z vrsto odmevnih predstav ter številnimi nastopi doma in na tujem. S prejšnjim projektom, dramatizacijo Fitzgeraldovega dela The Diamond as Big as the Ritz, pa so z več kot 50 uprizoritvami v Sloveniji in Grčiji podrli vse rekorde in poželi odlične kritike … Nova produkcija jubilejne sezone je uprizoritev znanega besedila legendarnega irskega dramatika in pisatelja Oscarja Wildea (1854-1900) An Ideal Husband, ki je sicer tudi obvezno maturitetno čtivo. Predstava je v svoji osnovi »site specific«, saj je vezana na uprizoritev na hodnikih Gimnazije Celje – Center, pripravljena pa je tudi različica, ki omogoča gostovanje predstave izven matične hiše. Gre sicer za 10 produkcijo Have Fun Cluba, v kateri so glavne vloge ponovno prevzeli dijaki GCC – Klemen Kramar, Anamari Grušovnik, Janja Trnovšek, Rok Gorenšek, Tina Kovačič, Nace Kovačič, Maruša Pajer, Katarina Žurej in Luka Lešek. Gre za tipično Wildovsko delo, kjer zgodba skozi na videz zabavne zaplete in razplete odkriva temni del človeške narave in brezkompromisnost naših dejanj, ko smo postavljeni pred morebitno izgubo udobnega življenja.

Po petkovi premieri sledita še dve ponovitvi v matični hiši (17. in 18. 10. ob 19h na GCC), nato pa se predstava odpravlja na prvi niz gostovanj po Sloveniji. Osrednji dogodek ob 20. obletnici Have Fun Cluba bo sicer 20. 11. v Celjskem domu, ko bodo nekdanji člani gledališke skupine pripravili posebno, predstavo z odlomki preteklih desetih produkcij in jubilejni zbornik.

PRILOGA: Fotografija z vaje (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

– Karen Polimac Dobovišek, mentorica HFC, 040 233 222, ,

– Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945,

Pojdi na vsebino