2016/2017

CELJSKI DIJAKI PREJELI MEPI PRIZNANJA

Kljub težkim zimskim razmeram so v petek, 13. 1., v Narodnem domu Celje podelili 8 srebrnih in 42 bronastih priznanj programa MEPI

Mednarodno priznanje za mlade (MEPI) je zanimiv mladinski program nad katerim kot častni pokrovitelj in eden izmed ustanoviteljev bdi princ Filip, vojvoda Edinburški. Projekt temelji na izkustvenem učenju, ki mlade spodbuja k aktivnemu preživljanju prostega časa in vključuje štiri področja: prostovoljstvo, veščine, rekreativni šport in pustolovsko odpravo. Program se izvaja v treh stopnjah zahtevnosti; na koncu posamezne stopnje so mladostniki nagrajeni z bronastim, s srebrnim in z zlatim priznanjem.

 

Posebnost izvajanja programa v Celju pa je nedvomno zelo dobro povezovanje med MEPI šolami, skupna koordinacija ter organizacija priprav udeležencev in poskusnih in pustolovskih odprav ter prve skupne podelitve bronastih in srebrnih priznanj, ki so jo minuli petek ob predstavnikih Nacionalnega urada MEPI in Mestne občine Celje, ki program prav tako podpira in spodbuja, pripravili v Narodnem domu Celje. Podelili so 42 bronastih in 8 srebrnih priznanj, program prireditve so pripravili dijaki, premierno pa je bila izvedena tudi MEPI himna – zanjo so besedilo in glasbo prispevali MEPIjevci z GCC. V letošnjem šolskem letu v programu MEPI v Celju sodeluje 85 učencev in dijakov, največ na GCC, kjer se lahko pohvalijo s kar 55 udeleženci. Celjske šole (Srednja zdravstvena šola, Gimnazija Celje – Center,  Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Šolskega centra Celje, III. osnovna šola Celje) so se v program, ki je sicer v Sloveniji prisoten že več kot desetletje, vključile šolskem letu 2014/15.

Direktorica Nacionalnega urada MEPI, je v nagovoru dijakom in mentorjem izpostavila moto programa »V tebi je več kot si misliš«, in Celjanom čestitala za to, da s skupnim delom, vztrajnostjo in povezovanjem, v slovenskem MEPIju predstavljajo pomembno, novo, enostavno drugačno in svežo energijo, ki navdihuje tudi tiste, ki program izvajajo že bistveno dlje.

PRILOGA: Fotografija prejemnikov srebrnih in bronastih priznanj z mentorji (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945,

Pojdi na vsebino