2016/2017

TEDEN ZDRAVE ŠOLE NA GCC NA VRHUNCU

Z današnjim dnevom zdrave hrane bodo na GCC z zdravim zajtrkom, zdravo malico, razstavo in predavanjem poskrbeli za aktivno obeležitev jutrišnjega svetovnega dneva zdravja 

V lanskem šolskem letu so se na Gimnaziji Celje – Center pridružili mreži Zdravih šol Slovenije s ciljem, da med vsemi deležniki začnejo aktivno promovirati zdrav življenjski slog in s številnimi akcijami, ki potekajo tudi med samim poukom (minutka za rekreacijo, menjava stolov s fit žogami, številne športne dejavnosti med odmori, pouk v zunanji učilnici, šolski ekovrt, Sledkovi tematski tedni) med dijaki, starši in zaposlenimi ozaveščajo pomen zdravja in dobrega počutja v šoli oziroma na delovnem mestu. Med 3. in 7. aprilom pa zdravju in zdravi šoli namenjajo kar cel teden ter zelo posebno nagradno igro – teden brez mobilnega telefona. Osrednji dan tedna bo DANES, v četrtek, 6. 4., ko bo zdravi hrani posvečen kar celo dopoldne, ki ga pripravljajo v sodelovanju z nutricionistko Mojco Cepuš in sosednjo Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Celje.

Že zjutraj (7.15-8.40) bodo lahko dijaki v avli šole za zajtrk dobili zdrav čokolino, pripravljen iz zmletih lešnikov, ovsenih kosmičev, lanenih semen in čokolade, med glavnimi odmori (9.30, 10.20, 11.15) pa bo za vse dijake in učitelje na v šolski kantini na voljo zdrava, uravnotežena malica (mesna, vegetarijanska in hladna), prav tam pa bodo zjutraj odprli tudi zanimivo fotografsko razstavo dijakinje 4. letnika umetniške gimnazije Ines Pusovnik. Dopoldne se bo sklenilo s predavanjem nutricionistke Mojce Cepuš, ki bo dijakom in učiteljem predstavila pomen uravnotežene prehrane, predvsem pa to, da je lahko zdravo tudi enostavno za pripravo in okusno. Dopolnitev celega tedna so tudi gibalne urice za otroke iz celjskih vrtcev, ki jih pripravljajo dijaki programa predšolska vzgoja.

Teden zdrave šole, ki ga pripravljajo Dijaški razvojni tim, šolski spletni časopis Sledko in projektni tim programa Zdrava šola, se bo sklenil jutri, v petek, 7. 4., s tekom treh celjskih gimnazij, predavanjem Društva študentov farmacije v šolski knjižnici (11.30) ter žrebanjem nagrajencev in podelitvijo nagrad akcije Teden brez mobilnega telefona. GCC pa bo sodelovala tudi pri sobotni osrednji občinski obeležitvi v središču Celja.

PRILOGA: Fotoutrinki z dosedanjih aktivnosti Tedna zdrave šole (arhiv GCC)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”620″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”280″ thumbnail_height=”195″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”4″ number_of_columns=”2″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”1″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, , www.gcc.si 

Pojdi na vsebino