2016/2017

IMPRO VEČER V KNEŽJEM MESTU

Impro gledališka ekipa z GCC v petek, 26. 5., v Celjskem mladinskem centru pripravlja večer poln improvizacije in smeha

ŠILA – Šolska impro liga je program improvizacijskega gledališča, ki že od leta 1997 skrbi za kulturno razgibavanje dijakov, izobraževanje, druženje in gledališko udejstvovanje mladih. Med celjskimi srednjimi šolami se lahko z ekipo, ki se ukvarja s gledališko improvizacijo, pohvali Gimnazija Celje – Center, ki je v letošnjem šolskem letu s prenovljeno in pomlajeno ekipo vstopila v tekmovalni del ŠILE.

Skorbureti Celjski se bodo v četrtek pomerili na tekmi v Ljubljani, v petek, 26. 5., pa ob 18. uri v Celjskem mladinskem centru pripravljajo impro večer, ki ga bodo oblikovali skupaj z gosti iz Maribora – ekipo s prav tako zanimivim imenom Banda ferdamana.

Na GCC z improvizacijskim gledališčem obšolske dejavnosti in obvezne izbirne vsebine dopolnjujejo že tretje šolsko leto, v skupini pa sodeluje 9 dijakov, ki se v tej tehniki urijo s pomočjo mentorice in prekaljene improvizatorke Jasmine Čuješ. Gre za obliko gledališča, ki nastaja »sproti«, brez vnaprej pripravljenega scenarija in s pomočjo občinstva, za mlade pa je tovrstno udejstvovanje še posebej hvaležno, saj z njim lahko dobro gradijo svojo samopodobo in samozavest. Mladi improvizatorji tako za petkov večer obljubljajo smeha in zabave poln večer, ki ga ne gre zamuditi!

PRILOGA: Fotografija GCC impro ekipe Skorbureti Celjski (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945,

Pojdi na vsebino