2016/2017

TIŠINA! MLADI GOVORIJO

Literarno-glasbeni večer v šolskem parku GCC na pot pospremil novo literarno revijo Podstrešje in napovedal torkov glasbeno-maturantski večer pri Vodnem stolpu

13 mladih literatk in literatov je s pesmimi, kratko prozo in eseji izpolnilo prvo številko nove celjske literarne revije Podstrešje, ki so jo javnosti s simpatičnim poletnim večerom in glasbenim motivom znane slovenske popevke Mlade oči v parku za Gimnazijo Celje – Center predstavili v četrtek, 15. 6. Tišina! Mladi govorijo … je slogan, ki v novi publikaciji GCC ponuja ustvarjalni poligon mladim literatom te šole, ki sicer ustvarjajo v eni od številnih kulturnih dejavnosti, ki jih ponujajo na tej celjski šoli, ki je edina izmed srednjih šol v Sloveniji z nazivom Kulturna šola, ki ga podeljuje JSKD. Strokovno recenzijo objavljenih prispevkov je podal celjski pesnik dr. Zoran Pevec, v uredniškem odboru pa so sodelovali dijaki, pesnik in mentor slam krožka Kristian Koželj ter profesorica slovenskega jezika in mentorica gledališkega kolektiva GCC Središče Jasmina Temnik Kerš. Podstrešje je likovno opremila in oblikovala prof. Ana Pečnik.

Glasbeniki maturanti z GCC pa vabijo še na en zgodnjepoletni večer, in sicer v torek, 20. 6., ob 20. uri k Vodnem stolpu Celje, kjer se bodo od srednješolskih let in šole poslovili z velikim koncertom, ki bo povezal vse ustvarjalne moči v generaciji. Kar 9 glasbenih zasedb je to šolsko leto delovalo na šoli in predstavniki maturantov v Dijaška skupnosti GCC so se odločili, da ob zaključku mature in šolskega leta šoli, mestu in svetu podarijo še en nepozaben glasbeni večer.

PRILOGA:

– fotografije z glasbeno-literarnega večera v parku GCC (arhiv GCC, foto: Nik Skerbiš)

– The Šlagers in GCC maturanti na letni akademiji (arhiv GCC, foto: Nik Skerbiš)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”638″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”280″ thumbnail_height=”195″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”4″ number_of_columns=”2″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”1″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj, 041 708 945,

Pojdi na vsebino