2016/2017

Spoštovane urednice in uredniki, cenjene novinarke in novinarji!

Jutri, v petek, 30. 6., na GCC gostimo MEPI FORUM 2017, osrednji vseslovenski dogodek programa Mednarodno priznanje za mlade.

Ob 9. uri vas tako v imenu vseh organizatorjev vljudno vabim na NOVINARSKO KONFERENCO v zbornico Gimnazije Celje – Center (Kosovelova ulica 1, 3000 Celje), kjer vam bomo predstavili program in njegove posebnosti ter 20 let obstoja programa v naši državi.

Program MEPI je edinstven mednarodni program osebno socialnega razvoja, ki mlade  med 14 in 25 letom vabi, da prevzamejo odgovornost za lastni osebnostni in poklicni razvoj. Ustanovil ga je vojvoda Edinburški skupaj z dr. Kurtom Hanom, nemškim pedagogom  in Lordom Huntom, vodjo prve uspešne odprave na Mount Everest leta 1956. V tujini priznanje poznajo pod imenom The Duke of Edinburgh International Award, v Sloveniji pa deluje po imenom MEPI – Mednarodno priznanje za mlade.  Vsako leto se v okviru MEPI Foruma zberejo mentorji v programu MEPI in letos jih je več kot 100, kar je rekordno in izjemno število.  4. MEPI Forum bo potekal na Gimnaziji Celje – Center, saj je ta celjska regija s pobudo te gimnazije v preteklih letih naredila izjemen preboj v vključevanju mladih v Program MEPI. Pri tem so postavili nove standarde in modele vključevanja, povezovanja mladih, mentorjev in lokalnih organizacij, ki sodelujejo v okviru programa MEPI.  V okviru 4. MEPI Foruma bo tudi slavnostna podelitev licenc 20. organizacijam iz cele Slovenije in priznanja zaslužnim posameznikom in organizacijam za posebne dosežke pri izvajanju programa MEPI, saj velja, da je program MEPI, tako dober, kot so prostovoljci, ki ga izvajajo.

Slavnostna gosta na večerni prireditvi, ki se bo začela ob 19. uri v Narodnem domu Celje pa bosta Sophie Honey, Veleposlanica Velike Britanije in Bojan Šrot, župan mestne občine Celje.

Govorci na novinarski konferenci bodo:  

–         Andreja Anžur Černič, direktorica MEPI Slovenija 

–         Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center

–         Marjeta Brežnik, MEPI mentorica Gimnazija Celje – Center

–         Primož Mekuč ali Sabina Gabrijel, Združenje slovenskih katoliških skavtinj in 
          skavtov

Podpornik Programa MEPI sta GSK in Studio Moderna. Podpornik 4. MEPI Foruma je Cinkarna Celje.

Več informacij:

Gregor Deleja, Gimnazija Celje – Center 

E: , T: 041 708 945, S: www.gcc.si

Upam, da se boste našemu vabilu lahko odzvali.

Iskrena hvala že vnaprej in lep pozdrav z GCC

Pojdi na vsebino