2016/2017

VELIKI DOBRODELNI KONCERT GIMNAZIJCEV S CENTRA

Če je res »vse tako črno-belo« se z letošnjim jesenskim dobrodelnim koncertom sprašujejo dijaki GCC, ki so letošnji oktober v celoti posvetili humanitarnosti

Celje, 19. 10. 2016

Že deveto leto zapored bo Dijaška skupnost Gimnazije Celje – Center v tednu pred jesenskimi počitnicami pripravila veliki dobrodelni koncert, zbrana sredstva pa bodo namenili trem družinam s Celjskega v veliki socialni stiski. Tudi sicer je oktober na GCC v znamenju humanitarnosti in solidarnosti, saj so na začetku meseca dijaki pomagali žrebički Heidi, 6. 10. pa se pridružujejo tudi zbiralni akciji dobrin za brezdomce, ki jo koordinira Društvo Humanitarček na čelu z Ono 365 Ninno Kozorog, sicer tudi nekdanjo dijakinjo GCC. 

V sredo, 26. 10., bodo ob 10.30 v športni dvorani GCC nastopili številni gostje iz celjskih srednjih šol in slovenskega glasbenega sveta, ki bodo s svojim nastopom podprli eno največjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem, s katerimi so v preteklih devetih letih sedanji, nekdanji dijaki in učitelji ter gostje in pokrovitelji zbrali že več kot 45.000 EUR v denarju in materialu. Glavni organizator letošnjega koncerta je 4. i razred, pri akciji pa sodeluje celotna šola. Na koncertu so svojo prisotnost že potrdili gostje iz sveta politike, kulture in gospodarstva, pa tudi predstavniki drugih skupnosti učencev iz celotne regije. Njihovemu vabilu k nastopu na koncertu so se odzvali navdušujoča pevka Ditka, saksofonist Vlatko Atanasovski, zasedbi Rock out in Alter ego, Hip hop skupina The Pharaons, plesni par Aljaž Planinšek in Kristina Zvonar, slamer Kristian Koželj, seveda pa bodo nastopili tudi dijaki GCC.

Od 6. do 26. 10. bo na šoli v okviru akcije ob svetovnem dnevu brezdomcev urejeno tudi zbirno mesto za različne dobrine, zlasti zimska oblačila in konzervirano hrano, kamor lahko svoj prispevek oddajo vse Celjanke in Celjani.

»Koncert bo odet v črno-belo celostno podobo, z njim pa želimo obiskovalce in nastopajoče nagovoriti, da izkažejo solidarnost tistim, ki resnično živijo v črno-belih odtenkih življenja. Dijaki želimo z vsebino,  dobrodelnostjo, mladostjo in dobrosrčnostjo v črno-beli svet vnesti barvne odtenke, ki bodo polepšali vsakdan pomoči potrebnim. Tistim, ki so se znašli v težavni situaciji in potrebujejo navdušujočo paleto barv, ki bo v njihova življenja vnesla upanje in optimizem!« razlaga četrtošolka programa likovna gimnazija Barbara Lipnik, predstavnica 4. i, letošnjih organizatorjev koncerta.

»Ideja o jesenskih dobrodelnih koncertih je na GCC vzklila na sestanku dijaške skupnosti, ob strahovitih ujmah, ki so pred devetimi leti prizadele našo regijo. Odtlej dijaki ponosno nadaljujejo to žlahtno tradicijo in tako so doslej pomagali žrtvam naravnih nesreč, socialno ogroženim z OŠ Glazija, 10-letni Emi z Apertovim sindromom, Barbari, ki jo je prometna nesreča prikovala na invalidski voziček, družini Gilvčert, ki je ostala brez strehe nad glavo, naši nekdanji dijakinji Veroniki, ki je v prometni nesreči utrpela hude poškodbe, osnovnošolcu Alenu, ki se je v pogumno spopadel z limfomom, šestčlanski družini iz okolice Celja in deklicama s cerebralno paralizo«
razlaga profesorica Marjana Turnšek, mentorica dijaške skupnosti.

»Na GCC smo zelo ponosni na svoje dijake, ki nam s številnimi akcijami dokazujejo, da so vrednote kot so solidarnost, strpnost in čut za sočloveka, še kako pomemben del odraščanja in ene temeljnih vzgojnih vrednot, ki jih mora šolstvo braniti, vzgajati, zlasti pa iskreno živeti z velikim srcem« poudarja ravnatelj GCC Gregor Deleja.

GCC se tudi kot članica mreže Unesco ASPnet pri svojem delu trudi poudarjati zlasti tiste vrednote, ki so zlasti v aktualni družbeno-političnih razmerah vsak dan znova postavljene pred preizkušnjo. Šola se lahko sicer pohvali tudi z zelo dejavnim Šolskim skladom, ki ga vodijo starši, z večletnim sodelovanjem pri nacionalni akciji Anina zvezdica, ekoakcijah zbiranja starega papirja, tonerjev in zamaškov, zbiranjem učbenikov, šolskih potrebščin in igrač ter sprotnimi odzivi na aktualne problematike.

PRILOGA: Utrinek z lanskega dobrodelnega koncerta (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Barbara Lipnik, 4. i, , 070 506 107
Gregor Deleja, ravnatelj GCC, , 041 708 945

Pojdi na vsebino