2017/2018

NOVOLETNI KONCERT GIMNAZIJE CELJE – CENTER
Glasbeniki z GCC bodo drugi del sezone začeli s tradicionalnim novoletnim koncertnim dogodkom 4. januarja v cerkvi sv. Duha v Celju, ki ga letos posvečajo 60-letnici neprekinjenega delovanja glasbenih zasedb na GCC

V šolskem letu 2017/2018 na GCC obeležujejo 60-letnico neprekinjenega delovanja glasbenih sestavov, ki so eden glavnih ambasadorjev izjemno pestrega kulturnega utripa te celjske srednje šole. Na decembrskem Miklavževem koncertu so javnosti predstavili tudi jubilejno cd-ploščo s koncertnimi in studijskimi posnetki preteklih desetih sezon, obeležitev obletnice pa nadaljujejo z vsakoletnim novoletnim koncertom (ta bo že triindvajseti po vrsti), ki bo v četrtek, 4. 1., ob 19. uri v cerkvi sv. Duha v Novi vasi.

Prvi teden pouka v letu 2018 bodo tako zaokrožili z glasbeno-novoletno poslanico in izbranim programom del, ki jih je navdihnil božično-novoletni čas, osrednja točka večera pa bo priložnostna suita #enostavnodrugačen božič, ki jo je posebej za praznične koncerte centrašev napisal Danijel Berden, profesor glasbe na Srednji zdravstveni šoli Celje in GCC. Nastopili bodo Dekliški pevski zbor GCC pod vodstvom Davida Preložnika, fantovska vokalna zasedba FaVoZa pod vodstvom Gregorja Deleje, instrumentalna zasedba The Šlagers pod vodstvom Saša Šonca in najmlajša med devetimi glasbenimi zasedbami, ki letos delujejo na šoli – Nonet GCC pod vodstvom Barbare Arlič Kerstein.

Na GCC, ki s tremi izobraževalnimi programi in 900 dijaki sodi med večje srednje šole v regiji, se lahko pohvalijo s številnimi uspehi in obšolskimi dejavnostmi, med katerimi ima posebno mesto in tradicijo prav glasba.. Za svoje dosežke na področju kulture je GCC prejela tudi laskavi naziv Kulturna šola 2015-2020, ki ga podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. V letošnjo glasbeno sezono so na GCC vstopili z odmevnim septembrskim druženjem generacij Naših 100+5, sodelovanjem na osrednji občinski proslavi ob 500-letnici reformacije, ruskem večeru posvečenem pesniku Jeseninu, koncertom v Mariboru, Miklavževim koncertom ter turnejo Noneta GCC v Berlin. Tudi drugi del sezone, ki se začenja z novoletnim koncertom, bo pester. Mesec kulture bo v znamenju številnih nastopov in maturantskega plesa, kjer imajo posebno mesto tudi glasbene zasedbe, marca bodo dekleta in Šlagersi odpotovali na kratko tekmovalno turnejo v Firence (Italija), pred tem pa skupaj s FaVoZo nastopila še na koncertu na Teharjah, 21. 3. bodo glasbeniki sodelovali na tradicionalnem večeru ob svetovnem dnevu poezije, ki bo tokrat posvečen nemškemu dramatiku Bertoldu Brechtu, aprila se bodo dekleta predstavila na Državni reviji v Zagorju, 19. 4. pripravljajo Pomladni koncert, konec junija pa FaVoZa odpotuje na tradicionalno turnejo ob Dnevu državnosti, ki jih bo tokrat vodila k Slovencem živečim v BiH.

PRILOGA: Fotografija z novoletnega koncerta 2017 (arhiv GCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center, 041 708 945, 

Pojdi na vsebino