2017/2018

ZBOROVSKA PESEM OB DNEVU ŽENA

Predtekmovalni koncert mladinskih pevskih zborov s Šolskega centra Celje in Gimnazije Celje – Center v teharski cerkvi

V četrtek, 8. 3., ob 18. uri bodo v cerkvi sv. Martina na Teharjah ob Dnevu žena nastopili Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Celje pod vodstvom Andreje Ocvirk, Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center pod vodstvom Davida Preložnika in Fantovska vokalna zasedba GCC pod vodstvom Gregorja Deleje. V medšolskem projektu se bodo tako povezali eni najprepoznavnejših mladinskih glasbenih sestavov knežjega mesta, ki bodo na koncertu predstavili tekmovalne programe s katerimi se zbori v pomladno-poletnih mesecih odpravljajo na gostovanja v Italijo, Španijo ter Bosno in Hercegovino. Vstop na koncert je prost.

Na obeh šolah ima zborovsko petje dolgoletno tradicijo. Zbor na Šolskem centru Celje deluje že dobrih štirideset let, zadnjih deset pod umetniškim vodstvom prof. Andreje Ocvirk, na GCC pa ravno v tem šolskem letu praznujejo šestdesetletnico neprekinjenega delovanja glasbenih zasedb. MeMPZ Šolskega centra Celje združuje pevce vseh šol centra in se lahko pohvali s številnimi odličji z nacionalnih in mednarodnih tekmovanj, na zadnje z veliko nagrado zborovskega tekmovanja v Berlinu (2017). Med 18. in 22. 3. pa se bodo pevci in dirigentka udeležili festivala Golden voices of Montserrat v Španiji. Tudi DPZ GCC sodi med enega najboljših tovrstnih sestavov na naših tleh, zadnja leta pa jih vodi prof. David Preložnik. Dekleta v kratkem potujejo na tekmovanje v Firencah, kjer bodo skušala ponoviti uspehe iz tekmovanja v Zagorju in na Malti (2016) ter festivala v Vyškovu (2017). FaVoZa z Gimnazije Celje – Center pa je  eden redkih fantovskih sestavov v Sloveniji, ki od leta 2009 prav tako osvaja odličja in občinstva na tekmovanjih in turnejah po Sloveniji in tujini. Fantje z dirigentom Gregorjem Delejo ob Dnevu državnosti vsako leto odpotujejo na turnejo k Slovencem v zamejstvu in tujini. Letos jih bo pot vodila v Sarajevo.

Za tokratni koncerti program, ki je sestavljen iz skladb tekmovalnih sporedov, so pevci in umetniške vodje izbrali dela Gallusa, Lottija, Bortijanskega, Schuberta, Hawryluka, Kocsarja, Dipiazze, Kušarja, Čopija in Makorja.

PRILOGA: Fotografije nastopajočih zborov (arhiv ŠCC in GCC)

Dodatne informacije:

Andreja Ocvirk, MeMPZ ŠCC, 041 547 279, 

David Preložnik, DPZ GCC, 041 804 826, 

Gregor Deleja, FaVoZa, 041 708 945, 

Pojdi na vsebino