2017/2018

VRTILJAK CELJSKIH DIJAKOV V POZDRAV LETOŠNJI POMLADI

Tradicionalni pisani večer z dijaki predšolske vzgoje na Gimnaziji Celje – Center in otroki iz vrtca Anice Černejeve letos v četrtek, 29. 3., ob 17. uri v Celjskem domu na temo prometa …

Gimnazija Celje – Center (GCC) sodi s tremi izobraževalnimi programi med večje srednje šole v regiji. Ob splošni in umetniški gimnaziji program predšolska vzgoja, kjer se izobražuje nekaj več kot 300 bodočih vzgojiteljic in vzgojiteljev, predstavlja neposredno vez z bogato preteklostjo stoletne secesijske lepotice v današnji Kosovelovi ulici, kjer je po drugi svetovni vojni začelo delovati celjsko učiteljišče.

Osrednja prireditev za javnost, ki jo že vrsto let zapored pripravljajo dijakinje in dijaki predšolske vzgoje, je Vrtiljak. Letošnji se bo zavrtel v četrtek, 29. 3., ob 17. uri v veliki dvorani Celjskega doma, njegova posebnost pa je nedvomno tudi to, da dijaki vsako leto v goste povabijo otroke iz celjskih vrtcev. Tokrat bodo z bodočimi vzgojitelji in vzgojiteljicami sodelovali otroci iz vrtca Anice Černejeve, enota Mavrica, ki se bodo skupaj z dijaki predstavili na največjem celjskem odru. Rdeča nit večera je promet, ki je ponudil izziv več kot 200 nastopajočim za pripravo pisane palete ustvarjalnih glasbenih, gledaliških in plesnih točk.

Tako pester kot bo četrtkov večer, je pester tudi izobraževalni program predšolska vzgoja, ki ob splošnih predmetih ponuja tudi strokovne, ki spodbujajo široko ustvarjalnost dijakov in jih usposabljajo za delo v vrtcu. Šola v okviru redne prakse in različnih projektov sodeluje z vsemi vrtci v regiji, Otroškim muzejem Hermanov Brlog, Osrednjo knjižnico Celje ter drugimi javnimi zavodi, zadnjih nekaj let pa tudi s partnerji iz tujine. Že dve šolski leti zapored dijaki lahko prakso opravljajo tudi v tujini (Malta, Severna Irska, Irska, Velika Britanija, Španija), in sicer v okviru programa Erasmus+, na šoli pa odlično deluje tudi Izobraževalno središče GCC, ki s predavanji, delavnicami in seminarji za vzgojitelje, učitelje in dijake povezuje strokovna znanja po celotni izobraževalni vertikali.

PRILOGA: Fotografija z lanskega Vrtiljaka (arhiv GCC: foto1, foto2, foto3)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, prof., ravnatelj, T: 041 708 945, E: , S: www.gcc.si

Pojdi na vsebino