2017/2018

TUDI SLABO VREME JIH NE BO PREGNALO

GCC V PETEK PRAZNUJE 105 LET

Prireditve ob 105-letnici Gimnazije Celje – Center se bodo zaključile z velikim druženjem generacij ta petek, 15. septembra, ob 19. uri na GCC

CELJE, 13. september – Gimnazija Celje – Center bo ta petek z velikim druženjem generacij proslavila 105. obletnico ustanovitve šole. Po sobotnem Teku za 5ko se bodo nekdanji in sedanji dijaki, profesorji in mnogi prijatelji te celjske šole srečali na velikem druženju generacij, ki bo od 19h dalje potekalo v prostorih šole. Učilnice gimnazije bodo dobile povsem drugačne vsebine z mnogimi tematskimi delavnicami, predstavami, razstavami in kulinarično ponudbo, predstavili pa se bodo tudi številni glasbeni sestavi, po katerih GCC slovi daleč naokoli.

V okviru projekta Naših 100 + 5 bodo na Gimnaziji Celje  – Center ta petek obeležili 105. obletnico šole. Prireditve so se začele minulo soboto s prvim rekreativnim tekom, poimenovanim  Tek za 5ko, nadaljujejo pa se z medgeneracijskim srečanjem, ki bo potekalo ob vsakem vremenu. Tega bosta ob 19. uri uvedli šolska himna GCC junak in maturantska himna Gaudeamus Igitur, v nadaljevanju večera pa se bodo na glavnem odru zvrstile mnoge glasbene in vokalne skupine sedanjih in nekdanjih dijakov: The Šlagers, The Takeover, Dekliški pevski zbor GCC, Nonet GCC, Oktet 9, The Minors, Tooth in the sky in številni solisti.

Učilnice na šoli bodo na petkov večer dobile povsem drugačne vsebine. Oživela bo učilnica iz leta 1912, ki je nastala s pomočjo Šolskega muzeja Slovenije, v drugi učilnici bo odmevala jazz glasba, v stari telovadnici bo gledališka skupina Središče izvedla Zajčevo poetnično dramo Jagababa, v športni dvorani bo potekala košarkarska tekma med sedanjimi in nekdanjimi dijaki, v naslednji učilnici bodo v ospredju zdravilna zelišča in poskusi. Obiskovalci se bodo lahko sprehodili tudi skozi za dijake prepovedan prostor – zbornico, v posebni učilnici pa bodo lahko pustili svoj pečat in vtis, ki jih veže na gimnazijske dni. In to je samo nekaj od »enostavno drugačnih« vsebin, ki bodo napolnile secesijsko poslopje Gimnaziji Celje  – Center.

Dijaki, profesorji in ostali gostje se bodo lahko po uradnem delu od 22.30 dalje družili še v Celjskem mladinskem centru in na tematski zabavi obujali spomine na maturantske ekskurzije in maturantske plese.

PRILOGA: Promocijska fotografija in fotografija udeležencev sobotnega Teka za 5ko (foto: Rober Gajšek, arhiv GCC)

Več informacij:

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, , 041 708 945

Pojdi na vsebino