2017/2018

POMLADNI KONCERT OKTETA 9 Z NOTAMI

Oktet 9 bo na letošnjem pomladnem koncertu 17. 5. v celjskem Narodnem domu javnosti predstavil notno zbirko glasbenih priredb, ki jih je za skupino napisal tenorist in glasbeni pedagog Mihael Strniša

Ena najbolj znanih vokalnih zasedb knežjega mesta, Oktet 9, ki povezuje nekdanje dijake Gimnazije Celje – Center pod umetniškim vodstvom Gregorja Deleje, se vrača na domači oder. Fantje bodo v četrtek, 17. 5., ob 19.30 uri v Narodnem domu Celje javnosti predstavili program sestavljen iz glasbenih aranžmajev, ki v preteklem desetletju nastali prav za to zasedbo. Njihov avtor je pevec Okteta 9 in zasedbe Eroika aromatika, tenorist, akordeonist in glasbenih pedagog Mihael Strniša.

Vstop na koncert je prost.

Notna zbirka z naslovom Oktet 9 v notah obsega 24 štiri- do sedemglasnih priredb slovenske in svetovne popularne glasbe ter slovenskih in tujih ljudskih pesmi. Skrb za celostno grafično podobo in oblikovanje je prevzel Miha Žgank, sicer tudi član zasedbe. Fantje jih bodo na Pomladnem koncertu predstavili 12. Zbirka bo dopolnila cd-ploščo Svoboda?!, ki so jo oktetovci izdali s jubilejni, 10. sezoni 2015/2016.

Zasedba Oktet 9, ki sicer deluje pod okriljem alumni Društva GCC, se ponaša s pestro koncertno dejavnostjo na domačih in tujih odrih, pa tudi z najvišjimi dosežki s festivalov doma in v tujini. Fantje so v dobrih 12 letih prepotovali že dobršen del sveta in s koncerti po Evropi, na Kitajskem, v ZDA, Avstraliji in na Tajvanu širili slovensko pesem in dober glas o vokalnih ter zborovskih zasedbah naše države. Letos jih bo pot vodila še v Švico in Avstrijo ter na Hrvaško, konec junija pa bodo nastopili tudi na Festivalu Lent. V Oktet 9 v letošnji sezoni prepevajo David Zupanc, Miha Žgank, Mihael Strniša, Jan Šilec (tenorji) in Mato Žgajner, Leon Ašenberger, Miha Hliš in Gregor Deleja (basi).

PRILOGA: Oktet 9 (arhiv DGCC)

Dodatne informacije:
Gregor Deleja, umetniški vodja zasedbe, , 041 708 945

Pojdi na vsebino