2017/2018

VELIKI DOBRODELNI KONCERT GIMNAZIJCEV S CENTRA

Bodi svetilka – zmaga nad temo! je slogan letošnjega, jubilejnega dobrodelnega koncerta dijakov in učiteljev Gimnazije Celje – Center

Celje, 9. 10. 2017

Že deseto leto zapored bosta Dijaška skupnost Gimnazije Celje – Center in Društvo GCC v tednu pred jesenskimi počitnicami pripravila veliki dobrodelni koncert, zbrana sredstva pa bodo namenili mamici samohranilki s tremi otroki, ki so se zaradi zlorab in nasilja znašli v hudi socialni stiski.  

V petek, 27. 10., bodo ob 11.30 v športni dvorani GCC številno občinstvo razveselili gostje s slovenskega glasbenega sveta in dijaki, ki bodo s svojim nastopom podprli eno največjih mladinskihhumanitarnih akcij na Celjskem. V preteklih desetih letih so sedanji, nekdanji dijaki in učitelji ter gostje in pokrovitelji zbrali že več kot 50.000 EUR v denarju in materialu in jih podarili v dobrodelne namene.  Pomagali so žrtvam naravnih in prometnih  nesreč ter mnogim vrstnikom in njihovim družinam, ki so se spopadali s hudo socialno stisko ali zdravstvenimi težavami.

Glavni organizator letošnjega koncerta je 4. i-razred, pri akciji pa sodeluje celotna šola. Na koncertu so svojo prisotnost že potrdili gostje iz sveta politike, kulture in gospodarstva, pa tudi predstavniki drugih skupnosti učencev iz celotne regije. Njihovemu vabilu k nastopu na koncertu so se odzvali Modrijani, Adi Smolar, klarinetist Goran Bojčevski, pevke Biba Novak, Sabrina Zavšek in Ana Logar, nastopili pa bodo tudi pesnik in slamer Tilen Letner, dijak 4. i-razreda, ter šolska zasedba The Šlagers, ki jo vodi prof. Sašo Šonc.

»Organizirati jubilejni dobrodelni koncert na GCC je za nas, dijake likovne gimnazije četrtega letnika velika čas. Vsa leta smo sodelovali pri številnih šolskih akcijah saj želimo pomagati čim več ljudem, ki so v stiski. K temu nas je ves čas spodbujala tudi naša razredničarka prof. Saša Komadina. Moto koncerta, ki smo ga izbrali izhaja iz naših občutkov, da vedno več družin, predvsem pa naših vrstnikov, preživlja težke in temne čase in prav je, da skupaj z njimi poiščemo pot, ki je svetla. Da jim pokažemo da niso sami in da pot solidarnosti in pomoči razsvetlimo tudi vsem našim sošolkam in sošolcem z željo, da v svojem srcu vedno najdejo prostor za sočloveka«  razlaga četrtošolka Ana Kolšek Orlač, predstavnica 4. i, letošnjih organizatorjev koncerta. 

»Deset let je tega, kar so po naši regiji pustošile hude ujme in se je na sestanku dijaške skupnosti porodila ideja, da bi tudi dijaki aktivno pomagali vsem prizadetim. Odtlej je jesenski dobrodelni koncert postal stalnica na GCC in nanjo ter vse organizatorje in dijake ter učitelje, ki pomagajo, smo zelo ponosni. V teh letih smo na pomoč priskočili žrtvam naravnih nesreč, socialno ogroženim z OŠ Glazija, 10-letni Emi z Apertovim sindromom, Barbari, ki jo je prometna nesreča prikovala na invalidski voziček, družini Gilvčert, ki je ostala brez strehe nad glavo, naši nekdanji dijakinji Veroniki, ki je v prometni nesreči utrpela hude poškodbe, osnovnošolcu Alenu, ki se je v pogumno spopadel z limfomom, šestčlanski družini iz okolice Celja, deklicama s cerebralno paralizo in trem družinam s Celjskega v hudi socialni« razlaga profesorica Marjana Turnšek, mentorica dijaške skupnosti.  

»Ne le govoriti o vrednotah, ampak jih aktivno živeti, biti zgled in tista luč, ki razsvetli temo stiske in obupa je nekaj, na kar smo na GCC smo zelo ponosni. Ponosni smo na naše dijake, ki nam s številnimi akcijami dokazujejo, da so solidarnost, strpnost in čut za sočloveka, pomemben del njihove mladosti in tudi nas starejše opominjajo, da tega dela nikakor ne smemo izpuščati iz svojih življenj, še manj pa iz našega vzgojno-izobraževalnega sistema, ki mora stremeti k dobrim odnosom z velikim srcem« poudarja ravnatelj GCC Gregor Deleja.

GCC se tudi kot članica mreže Unesco ASPnet pri svojem delu trudi poudarjati zlasti tiste vrednote, ki so zlasti v aktualni družbeno-političnih razmerah vsak dan znova postavljene pred preizkušnjo. Šola se lahko sicer pohvali tudi z zelo dejavnim Šolskim skladom, ki ga vodijo starši, z večletnim sodelovanjem pri nacionalni akciji Anina zvezdica, v decembru pripravljajo posebno akcijo za bolne otroke in dobrodelno večerjo za brezdomce, dijaki pa sodelujejo tudi pri ekoakcijah zbiranja starega papirja, tonerjev in zamaškov, zbiranjem učbenikov, šolskih potrebščin in igrač ter sprotnimi odzivi na aktualne problematike.

PRILOGA: Utrinek z lanskega dobrodelnega koncerta (arhiv GCC)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”640″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”280″ thumbnail_height=”195″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”4″ number_of_columns=”2″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”1″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Dodatne informacije:

Ana Kolšek Orlač, 4. i, , 031 363 557

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, , 041 708 945

Pojdi na vsebino