2017/2018

SEMOLIČ S CELJSKIMI GIMNAZIJCI

Sobotni literarni večer v Špitalu za zaključek dvodnevnih delavnic s slovenskim pesnikom in prevajalcem Petrom Semoličem

Gimnazija Celje – Center (GCC) je v sodelovanju z Društvom za novo umetnost v preteklih letih popestrila celjsko pesniško sceno z organizacijo rednih večerov, ki so posvečeni slam poeziji, poetičnega stila, ki se je razvil z namenom živega nastopanja pred publiko in v tekmovalnem vzdušju. Na GCC tako že nekaj časa uspešno deluje slam kolektiv SLjeMERČINE, ki ga vodi celjski pesnik in igralec Kristian Koželj. V petek in soboto, 17. in 18. 11., v knežje mesto prihaja pesnik in prevajalec Peter Semolič, najbrž eden najizrazitejših avtorjev sodobne slovenske poezije, ki bo za mlade celjske poete pripravil delavnice z naslovom Mladi pišemo. Te se bodo sklenile z zanimivim literarnim večerom v krčmi Špital za prjatle v soboto, 18. 11., ob 19. uri, kjer bodo slamerji z GCC in gostje iz drugih celjskih srednjih šol predstavili svojo poezijo, sledil pa bo tudi pogovor z mentorjem.

Na GCC pa v novembru napovedujejo še en večer, ki bo tesno povezan s poezijo. V sodelovanju z Osrednjo knjižnico Celje in Društvom Slovenija Rusija bo v četrtek, 23. 11., ob 18. uri v Celjskem domu večer posvečen enemu najvidnejših ruskih pesnikov 20. stoletja Sergeju Aleksandroviču Jeseninu, kjer bodo obeležili tudi spomin na 180. obletnico smrti velikana ruske poezije A. S. Puškina in ob tej priložnosti izdali spominski koledar.

PRILOGA: Fotografija Petra Semoliča (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Kristian Koželj, mentor pesniškega krožka na GCC, 070 535 073, 

Gregor Deleja, ravnatelj GCC, 041 708 945, 

Pojdi na vsebino