Mednarodni projekti

Medkulturno glasbeno gledališče, projekt Comenius znova na GCC …

V lanskem šolskem letu je naša šola, skupaj z Glasbeno gimnazijo Ivana Matečića Ronjgova (Pula, Hrvaška) ter Glasbeno šolo Bad Ischl (Avstrija), uspešno kandidirala na razpisu programa Comenius, ki ga za šolska mednarodna partnerstva razpisuje Evropska komisija. Projekt z naslovom Multicultural Music Theatre (Mednarodno glasbeno gledališče) je zadostil vse kriterije in bil sprejet v programsko shemo vseh treh nacionalnih agencij. Pobudnica projekta je GCC, ki je že od leta 2005 del projekta EurOperette in njegovega naslednika JUMUM, ki na avstrijskem Solnograškem uspešno povezuje mlade na temo operete. Pri novem projektu s kratico MMT pa smo se odločili da v zanimive in široke okvire glasbenega gledališča vpletemo ljudsko izročilo treh dežel, ki si delijo precejšen del skupne zgodovine, a se obenem tudi močno razlikujejo, zlasti Istra, ki je s svojo edinstveno folkloro uvrščena tudi na seznam Unescove kulturne dediščine.

Po pripravljalnih srečanjih v Celju (november 2011), Bad Ischlu (maj 2012) in Puli (oktober 2012), v tem šolskem letu na vrsti nacionalne premiere dela Roots of Eternity, ki so nastale kot rezultat našega skupnega dela, in sicer 19. 4. v Puli, 21. 4. v Celju in 25. 5. v Bad Ischlu. Častno pokroviteljstvo nad slovensko premiero je prevzel tudi veleposlanik Republike Avstrije v Sloveniji dr. Clemens Coja.

SPLETNA STRAN PROJEKTA: http://www.mmtheatre.eu/

Gregor Deleja, koordinator projekta

 img_1

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>