gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

MladiNAokolje

 

(Koordinatorica: Barbara E. Hernavs, prof.)

To je mednarodni projekt GCC in Gimnazije Kruševac, ki ga pripravljamo že četrto leto zapored v sodelovanju z Društvom GCC. Njegova osrednja tema je okolje v najširšem pomenu besede. Po preteklem raziskovanju ločevanja odpadkov se bomo letos posvetili energiji.

ENERGIJA = ODPADEK je bilateralni projekt, s katerim smo nadgradili dosedanje sodelovanje z Gimnazijo Kruševac iz Srbije, in sicer s temami trajnostnega razvoja. V šolskem letu 2015/2016 bomo izvedli dve mobilnosti. V oktobru bomo s skupino naših dijakov obiskali Kruševac, v decembru pa gostili srbske kolege v Celju na Dnevu znanosti, ki ga ob svetovnem dnevu znanosti za mir in razvoj že vrsto let pripravljamo na GCC. Tema projekta bo energija s poudarkom na izkoristku in možnostih pridobivanja energije iz odpadnih surovin. Teorijo bomo povezovali s praktičnimi  primeri že obstoječih rešitev ter snovali ideje in načine za energetsko učinkovitejše okolje. Izvedli bomo preventivne akcije za osveščanje mladih v sodelovanju z mladinskimi centri, kvalitetno preživljali prosti čas ter se povezovali s celotno izobraževalno vertikalo – osnovnimi šolami iz obeh držav ter predavatelji s fakultet in izobraževalnih inštitutov.

Dejavno bomo poudarili tudi strpnost in medkulturni dialog, razvijali znanja in veščine za reševanje okoljskih izzivov, uporabili aktivne metode poučevanja in osvajanja znanja, kot so eksperimentalno delo, uporaba IKT, avtentični pouk, analiza, sklepanje, lastna interpretacija, soočanje mnenj in stališč. Naš namen je tudi približati dijakom pomen naravnih in družbenih aspektov trajnostnega razvoja ter jim razvijati kompetence, kot so samoiniciativnost in podjetnost.

Izvedbo vseh naših aktivnosti so podprli Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Mestna občina Celje, Mestna občina Kruševac (Srbija), GH Holding, d. d., in Veleposlaništvo Republike Srbije v Sloveniji.

Poročilo o projektu

O projektu s fotografijo tudi na FB

mladiNAokolje

 

Na facebooku…

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *