Projektni dnevi – PV

Šolski projekt IGRE V GOZDU

(vodja Metka Krajnc, prof.)

Dijaki 1. letnika programa predšolska vzgoja bodo aprila izvedli projekt Igre v gozdu.

Projekt se navezuje na njihov modul Igre za otroka. Asociacije pri tem modulu so pogosto napačne, saj dijaki menijo, da se bodo pri urah igrali in spoznavali različne igre. Poleg igranja je potrjeno poznati tudi določene teoretične značilnosti, ki so pomembne pri igri predšolskega otroka. Igre v praksi doživijo prav v sklopu projektnega dne.

Projekt načrtujemo skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije, krajevna enota Celje. Njihovi strokovnjaki nas bodo popeljali po mestnem gozdu, kjer nam bodo predstavili različne načine, kako lahko preko igre oz. drugih aktivnosti vzgojitelji predšolskim otrokom približajo gozd in naravo.

Šolski projekt OTROCI, RASTLINE, ŽIVALI

(vodja Vesna Lavrinc, prof.)

Dijaki 2. letnika programa predšolska vzgoja bodo 19. septembra 2013 izvedli projekt Otroci, rastline, živali. Odpravili se bodo v Živalski vrt v Ljubljano. Tam se bodo udeležili predavanja z naslovom Rokovanje z živalmi. Živali pa si bodo tudi ogledali. Delo bodo nadaljevali v šoli, kjer bodo v okviru modula naravoslovje predstavili živali in načrtovali dejavnosti za predšolske otroke.

Šolski projekt DEDIŠČINA VČERAJ, DANES, JUTRI

(vodji Marko Zevnik, prof., Mojca Šmit, prof.)

Dijaki 3. letnika programa predšolska vzgoja bodo septembra izvedli projekt Podeželje včeraj, danes, jutri. V Rogatcu si bodo ogledali muzej na prostem. Lokalni vodiči jih bodo seznanili, kako so v preteklosti živeli ljudje na podeželju. V delavnicah bodo ustvarjali in oblikovali, predstavili pa jim bodo tudi načine, kako predšolskim otrokom predstaviti življenje ljudi na podeželju. Vsaka skupina bo svoje delo predstavila na zaključni prireditvi, ki bo v prostorih muzeja v Rogatcu.

Šolski projekt IMEJ SRCE, POMAGAJ ŽIVALIM, BODI AKTIVEN

(vodja Metka Krajnc, prof.)

Imej srce, pomagaj živalim, bodi aktiven je projekt namenjen izobraževanju dijakov o odgovornem lastništvu živali, zbiranju rabljenih odej, posteljnine, brisač, hrane in prostovoljnih prispevkov za potrebe zavetišč za živali v Sloveniji. Dejavnosti bomo izvedli v času obveznih izbirnih vsebin v sodelovanju z Društvom za zaščito in proti mučenju živali Poživ, Velenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>