gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Projektni dnevi – PV

Šolski projekt Igre v gozdu

(Koordinatorica: Vesna Lavrinc, prof.)

Dijaki 2. razreda programa predšolska vzgoja bodo 18. 9. 2014 izvedli projekt Otroci in živali, in sicer v ljubljanskem živalskem vrtu, kjer bodo zanje pripravili predavanje Rokovanje z živalmi, ogledali pa si bodo tudi živalski vrt. Delo bodo nadaljevali v šoli, kjer bodo v modulu naravoslovje predstavili živali in načrtovali dejavnosti za predšolske otroke.

Šolski projekt OTROCI in ŽIVALI

(vodja Vesna Lavrinc, prof.)

Dijaki 2. letnika programa predšolska vzgoja bodo 19. septembra 2013 izvedli projekt Otroci, rastline, živali. Odpravili se bodo v Živalski vrt v Ljubljano. Tam se bodo udeležili predavanja z naslovom Rokovanje z živalmi. Živali pa si bodo tudi ogledali. Delo bodo nadaljevali v šoli, kjer bodo v okviru modula naravoslovje predstavili živali in načrtovali dejavnosti za predšolske otroke.

Šolski projekt Zlato jabolko na predšolski vzgoji

(Koordinatorici: Barbara Arlič Kerstein, prof., in Jasmina Temnik Kerš, prof.)

Dijaki 3. razreda programa predšolska bodo 3. 10. 2014 izvedli projekt Zlato jabolko, in sicer v Podsredi (kraj in grad). Po ogledu kraja bodo lokalni vodniki in kustosi muzeja ter krajinskega parka zanje pripravili tri delavnice: Kaligrafija, Pravljica o zlatem jabolku in Vrtec na obisku v gradu. Skušali bodo povezati teoretična znanja strokovnih modulov.

Inovacijski projekt ČKA-IGRA

(Koordinatorica: Tatjana Ravničan Ganzitti, mag.)

Ideja projekta je motivacija dijakov za raziskovanje iger, igrač in igralnih prostorov ter njihove uporabe pri delu z otroki, s poudarkom na razvoju matematičnih spretnosti. Projekt povezuje vsebine predmetov Igre za otroka in Matematika za otroka, prijavili pa smo ga tudi na razpis za inovacijske projekte Zavoda RS za šolstvo in šport RS.

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *