Veselje do znanosti

Mednarodni projekt – VESELJE DO ZNANOSTI

(koordinatorji Barbara E. Hernavs, prof., Otmar Uranjek, prof., Marjana Turnšek, prof.)

V želji, da bi svoje znanje, izkušnje in poglede delili z drugimi in tako tudi sami pridobili nova znanja, na šoli že vrsto let obeležimo Dan znanosti za mir in razvoj, ki ga bomo letos izvedli pod naslovom VESELJE DO ZNANOSTI. K sodelovanju bomo povabili osnovne šole celjske regije. S projektom Veselje do znanosti želimo dijakom in osnovnošolcem zadnje triade približati naravoslovne znanosti, jih narediti zanimive in privlačne. Naša želja je, da dijake in osnovnošolce usmerimo v samostojno raziskovanje in odkrivanje na področjih naravoslovja. Morda bomo s tem koga navdušili za študij naravoslovnih smeri.

Na gimnazijo bomo povabili strokovnjake Instituta Jožefa Štefana, Instituta za kemijo, Fakultete za matematiko in fiziko in Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo. Prireditev bo razdeljena na dva dela. V uvodnem delu bomo organizirali predavanje strokovnjaka s področja naravoslovja. Da bo predavanje zanimivejše, bo strokovnjak izvedel številne zanimive eksperimente. V drugem delu pa bodo dijaki sodelovali v različnih delavnicah. V njih bodo lahko na drugačen način spoznavali področja fizike, kemije in biologije. Delo v delavnicah bo zasnovano tako, da bodo dijaki pridobili informacije o naravnih procesih in vlogi človeka v njih. Seveda pa bomo težili k temu, da bodo delavnice pestre in zanimive.

Trudimo se pridobiti dovolj sredstev, da bi lahko izvedli izmenjavo v okviru programa Mladi v akciji. Če nam bo to uspelo, bomo projekt ponovno izvedli v sodelovanju z Gimnazijo Kruševac iz Srbije. Projektu smo nadeli ime LOČI ME – ZATE GRE. Mlade želimo seznaniti s problematiko ločevanja odpadkov in doseči, da tudi sami razmišljajo o tem ter poskušajo samostojno poiskati primerne rešitve. Sodelovanje bomo nadgradili z medkulturnim povezovanjem in umetniško ustvarjalnostjo. Pri delu bomo inovativni. Jeseni načrtujemo pripravljalni obisk Srbije, nato pa med šolskim letom še dve izmenjavi.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>