»Veselje do znanosti«

V četrtek, 26. 11. 2009, bomo na Gimnaziji Celje – Center že drugo leto zapored v okviru prireditve »Veselje do znanosti« obeležili Svetovni dan znanosti za mir in razvoj.

Na prireditvi, ki se bo pričela ob 13. uri,  bodo učenci spoznavali čarobnost in uporabnost naravoslovnih znanosti skozi izvajanje številnih eksperimentov, ki jih bodo lahko izvedli sami, ali ob pomoči mentorjev.

V uvodnem delu bo eksperimente izvajal prof. dr. Ivan Leban s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, nato pa bo okrog 100 učencev šestih osnovnih šol celjske regije (OŠ Zreče, OŠ Griže, OŠ Tabor – Vransko, OŠ Ljubečna, OŠ Prebold in III. OŠ Celje) skupaj z dijaki Gimnazije Celje – Center eksperimentiralo v naravoslovnih delavnicah pod mentorstvom prof. Smiljane Adamič Vasič, prof. Saše Ogrizek, prof. Jožice Kovač in laboranta Mitje Teliča z Gimnazije Celje – Center, kot mentorice pa bodo na prireditvi sodelovale tudi Marija Pavčnik, Martina Govejšek in Ana Rudnik Pavlica z OŠ Griže ter Marjeta Gradišnik Mirt z OŠ Ljubečna.

unesco-gcc

Skip to content