Nagrajenci likovnega natečaja

Najboljši likovni izdelki natečaja Zala in čarovnije likovnega sveta

Letošnji likovni natečaj Zala in čarovnije likovnega sveta, ki ga je že tretje leto po vrsti razpisala Gimnazija Celje Center, umetniška gimnazija – likovna smer, je zaključen. V tem šolskem letu je Zala nagovarjala učence  prve  in tretje triade osnovne šole. Na natečaj se je odzvalo 10 šol, ki so poslale 71 izdelkov. Strokovna komisija v sestavi: Maja Rak, Ana Pečnik, Tanja Tramšek (vse z GCC, umetniška gimnazija  – lik. smer) in Marija Cenc (zunanja sodelavka) je pregledala in ovrednotila šifrirane izdelke. Med vsemi je izpostavila kot izstopajoče tiste, ki so jih naredili naslednji učenci:

Adrijana Kampuš in Nika Strniša, Ana Štruclin, Lea Zahrastnik, Erik Skubic in Denis  Zupanc, Luka Bezamovski in Dario Hren, Ana Strniša in Lea Strnad ter Ema Petavar (vsi iz JZ OŠ Marjana Nemca Radeče, njihov mentor pa je bil Simon Sernec) in

Nataša Hudej iz OŠ Petrovče, njena mentorica pa je bila Mojca Šon.

Vsem iskreno čestitamo, posebno pohvalo za trud in izjemno uspešno mentorsko delo  pa izrekamo Simonu Serncu, mentorju učencev OŠ Marjana  Nemca Radeče.

Likovna dela omenjenih učencev bodo na ogled na 9. študijski razstavi likovnih izdelkov dijakov umetniške gimnazije likovne smeri, ki bo odprla svoja vrata v četrtek, 9. maja 2013, ob 17. uri v Osrednji knjižnici Celje. Tam bodo vsi učenci, ki so sodelovali na natečaju Zala in čarovnije likovnega sveta in njihovi mentorji prejeli priznanja za sodelovanje, zgoraj omenjeni pa tudi simbolične nagrade.

[nggallery id=383]

Pojdi na vsebino