Andreja Rihter gostja Kluba zgodovinarjev

3. marca je bila [link=https://www.gcc.si/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Pogovor%20z%20Andrejo%20Rihter]gostja Kluba zgodovinarjev GCC Andreja Rihter[/link], direktorica Muzeja novejše zgodovine Celje. Predstavila je načine pridobivanja muzejskega gradiva in vse trenutne razstave, ki so postavljene na ogled. V knjigo vtisov je zapisala:"Bilo mi je v vselje nagovoriti vas in vam predstaviti naš muzej. Vabim vas, da tudi v bodoče ostanete naši sodelavci in uporabniki".
Bilo je prijetno in zanimivo.

Stanislav Medved, prof.

Vse ljubitelje zgodovine in člane kluba vabim prihodnji teden na predavanje dr. Toneta Kregarja, ki bo spregovoril o odnosih med Slovaki in Slovenci na začetku 20. st. V mesecu aprilu pa bo naš gost dr. Milko Mikola, ki bo predstavil povojna taborišča komunističnih oblasti za politične nasprotnike in premagane Nemce, Madžare in Italijane.
Od 8.- 13. aprila se bomo potepali po Nemčiji, Nizozemski in Luksemburgu. Občudovali bomo stolnico v Trierju, kapelo v Aachenu, muzej Ane Frank in muzej Vincenta van Gogha ter študirali zgodovino v Bredi, Leydenu in Delftu.

Pojdi na vsebino