Bazar lepih želja in daril

Dragi dijaki in profesorji!

Zagotovo ste opazili na naših spletnih straneh vabilo, da bi se v torek udeležili »bazarja lepih želja in daril«. Najbrž ste se tudi vprašali, kaj to pomeni?

Naj pojasnimo.

Pred nami so zadnji dnevi iztekajočega se leta. V ponedeljek bo zimski obrat ali solsticij in  takrat se bo uradno začela zima. Vendar se bo že v torek začel dan ponovno podaljševati, čeprav bo zjutraj še vedno težko vstati iz tople postelje ter oditi v hladno in temno jutro proti šoli. Ob novem začetku svetlobe še danes, tako kot nekoč naši predniki, praznujemo nov začetek življenja z lepimi željami in darili, ki jih podarjamo drug drugemu. Dobre želje, darila, radost in veselje dajejo novemu življenjskemu ciklu lepoto in moč.

[imagebrowser id=67]

Prihajajoče božično-novoletne počitnice  bodo za vse čas počitka in lepih želja, ki jih bomo podarjali drug drugemu. In ravno z dobrimi željami in lepimi mislimi vas vabimo k sodelovanju.

Pri naravoslovnih predmetih in pri likovnem pouku smo pripravili dišeča darilca tistim, ki ste pripravljeni ustvariti in podariti dobro željo ali lepo misel nekomu drugemu. Izdelali smo dišečo kopalno sol, dišeče milo, dišeče podporije in druga darila, da jih podarimo vam. In kaj je potrebno storiti, da bodo darila postala vaša?

Svojo dobro željo ali lepo misel namenjeno sošolcem, prijateljem, naravi, človeštvu ali svetu napišite na list papirja. Naj želja ali misel izvira iz vašega srca. List z napisano dobro željo ali lepo mislijo prinesite v torek, četrto uro, na naš bazar želja in daril. V zameno boste dobili darilo, ki smo ga mi pripravili za vas.

[imagebrowser id=62]

Najlepše želje in misli bomo v sredo na skupnem druženju ob veselem decembru prebrali. Objavili pa jih bomo tudi na spletnih straneh šole, da jih boste lahko prebirali vse božično-novoletne počitnice  ter uživali v njihovi iskrenosti in toplini.

Aktiv učiteljev naravoslovja in likovnega pouka

Skip to content