Blažka Hunski izvrstno zastopala GCC in Slovenijo v Južni Koreji

Julija 2007 je Gimnazijo Celje – Center in Slovenijo na svetovnem debatnem tekmovanju v Južni Koreji [link=https://www.gcc.si/word-doc/Obv_za_medije_240707.doc]zastopala[/link] naša dijakinja Blažka Hunski, skupaj s kolegi iz srednješolskih debatnih klubov iz Dvojezične srednje šole Lendava, Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Ledina, kot mentorica je z njimi bila direktorica zavoda ZIP, Bojana Skrt (zavod je vodil priprave na prvenstvo) in kot sodnica Liana Miholič iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

[center][img]https://www.gcc.si/jpg-doc/jkoreja_hunski.jpg[/img] [/center]

ODLIČNA UDELEŽBA BLAŽKE HUNSKI, DIJAKINJE GIMNAZIJE CELJE – CENTER NA SVETOVNEM DEBATNEM PRVENSTVU V SEULU

Debatni klub Gimnazije Celje-Center je v tem šolskem letu praznoval 10. obletnico obstoja. Uspehi, ki jih je v tem času dosegel, potrjujejo razgledanost, nadarjenost, kreativnost in delavnost dijakov gimnazije.
Debaterji so v desetih letih z velikimi uspehi sodelovali na regijskih in mednarodnih turnirjih, osvojili dva naslova državnih prvakov ter se večkrat uvrstili na druga in tretja mesta v močni konkurenci ekip iz tujih držav in celotne Slovenije. Mentorja debatnega kluba sta prof. Mateja Glušič Lenarčič in prof. Miha Gartner. Najpomembnejši dogodek vsakega šolskega leta pa je nedvomno Svetovno debatno tekmovanje, na katerem Slovenijo zastopajo najboljši debaterji. Dijaki naše šole so se tako že udeležili svetovnih debatnih tekmovanj v Južnoafriški republiki, Singapurju, Peruju, Nemčiji, Kanadi in Walesu. Julija 2007 pa je šolo in Slovenijo na svetovnem debatnem tekmovanju v Južni Koreji zastopala naša dijakinja Blažka Hunski, skupaj s kolegi iz srednješolskih debatnih klubov iz Dvojezične srednje šole Lendava, Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Ledina, kot mentorica je z njimi bila direktorica zavoda ZIP, Bojana Skrt (zavod je vodil priprave na prvenstvo) in kot sodnica Liana Miholič iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Na 19. svetovnem srednješolskem debatnem prvenstvu, ki je potekalo med 2. in 12. julijem 2007 v Južni Koreji, je sodelovalo 35 držav iz vsega sveta in slovenska ekipa je dosegla izjemen uspeh, saj se je po 8 debatnih krogih, s 6 zmagami, uvrstila na 8. mesto, kar je najvišja uvrstitev v zgodovini tega prvenstva za ekipo, ki sodi v kategorijo “Angleščina kot tuji jezik.” V osmini finala so tesno, z rezultatom 2 proti 1 izgubili proti Kanadi in tako je končna uvrstitev 10. mesto. Poleg tega pa je ekipa osvojila prvo mesto v kategoriji “Angleščina kot tuji jezik”. Svetovni prvak 2007 je postala ekipa Å kotske, ki je v finalu z rezultatom 9 proti 0 premagala ekipo iz Singapura.
Slovenske predstavnike in predstavnice je spremljala tudi tričlanska ekipa TV Slovenije, ki bo pripravila 50-minutni dokumentarni film.

Skip to content