Premiera predstave Bog masakra

Vabljeni na premiero predstave Bog masakra v sredo, 30. 1. 2019 in prvo ponovitev v četrtek, 31. 1. 2019, obakrat ob 19. uri v mali dvorani Celjskega doma (Krekov trg 3, Celje).

Sodobna francoska komediografinja Yasmina Reza je avtorica najuspešnejših komedij našega časa. Pogosto jo primerjajo z velikim Molièrom, saj so njene komedije izoblikovane bravurozno in sprožajo salve smeha, pri tem pa vselej izkazujejo resen in izostren premislek o sodobnem svetu.

Dva najstnika sta se na šolskem dvorišču stepla in eden izmed njiju je izgubil zob. Gre za nesrečen incident? Za primer nevarne mladostniške agresije, ki bi ga bilo treba ostro sankcionirati? Da bi razčistili nezgodo, se srečajo starši obeh otrok. Vsi štirje so dovolj zreli in kultivirani, relativno dobro situirani in varni. Seveda pa ima vsak od njih svoje šibke točke in njihovo razumevanje stvari je mestoma povsem nasprotno … Ko se enkrat sproži mehanizem spora, ga ne morejo več zaustaviti. V ostrih in duhovitih dialogih, ki se sučejo skozi vratolomne preobrate in spremenljiva zavezništva, bodo izpostavljeni, poveličani in ironizirani najrazličnejši motivi iz njihovega vsakdana, pa tudi njihovi življenjski nazori … Sproži se prava vojna, ki pa jo vseskozi bijejo z orožjem komedije; pod režijsko taktirko profesorice Bergit Vrečko jo bodo na odru Celjskega doma uprizorili mladi igralci Dramske skupine GCC – tretješolki Jona Kunej in Tina Reher ter četrtošolca Leon Golub in Adrian Ledl.

Gre za prvo izmed dveh premier letošnje gledališke pomladi na Gimnaziji Celje – Center. 28. 2. in 1. 3. bodo člani gledališkega kolektiva Središče v Celjskem domu javnosti predstavili dramatizacijo Trpljenja mlade Hane Katje Gorečan (režija Aljaž Primožič).

Vstop na predstavi je prost, je pa ŠTEVILO SEDEŽEV OMEJENO, zato so nujne predhodne rezervacije na info@gcc.si, 03 428 57 00 oz. v tajništvu šole.

Vljudno vabljeni!

Skip to content