Četrtošolci na oglede fakultet

Dragi četrtošolci,

Bližajo se informativni dnevi, ki so odlična priložnost, da pridobite informacije iz prve roke o študijih, ki vas zanimajo. Na spletnih straneh posameznih fakultet boste našli natančne informacije o izvedbi predstavitev posameznih študijskih programov, nekaj informacij o prevozih, ki jih organizirajo univerze, pa vam posredujemo tudi tukaj.

BREZPLAČNI AVTOBUSNI PREVOZ NA PRIMORSKO

Univerza na Primorskem bo v petek, 10. 2. 2017, organizirala brezplačni avtobusni prevoz  na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00 uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža. Obiski fakultet so razdeljeni na dva termina: ob 10. uri in ob 15. uri.

Da si pravočasno zagotovite mesto v avtobusih, izpolnite e-prijavo in posredujte podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbirajo do vključno 9. 2. 2017.

E-prijava je dostopna preko naslednje povezave: https://www.upr.si/sl/univerza/brezplani-avtobusni-prevoz.

BREZPLAČNA KROŽNA AVTOBUSNA VOŽNJA PO MARIBORU

V sklopu informativnih dni bo Študentski svet Univerze v Mariboru v petek, 10. 2. 2017, organiziral brezplačno krožno avtobusno vožnjo po Mariboru, pri čemer se bo avtobus ustavil pred vsemi fakultetami Univerze v Mariboru, ki so locirane v mestu. Avtobus bo opremljen z logotipom Univerze v Mariboru, bodoče študente pa bodo na glavni železniški postaji Maribor sprejeli tudi študentski predstavniki različnih fakultet.

Predvideni sta vsaj dve krožni vožnji po Mariboru, ki se bosta pričeli na avtobusni postaji pred glavno železniško postajo v Mariboru. Pričetek prve krožne vožnje je predviden ob 8.15, pričetek druge krožne vožnje pa je predviden okrog 8.50. Plan vožnje najdete tukaj.

Ob brezplačnem prevozu po univerzitetnem mestu Maribor boste lahko s strani študentskih predstavnikov različnih fakultet pridobili tudi informacije o študiju in obštudijskih dejavnostih, ki so na voljo študentom Univerze v Mariboru.

Več informacij o informativnih dnevih v Mariboru najdete na spletni strani https://www.um.si/univerza/medijsko-sredisce/novice/Strani/novice.aspx?p=1015.  

AVTOBUSNI PREVOZI PO LJUBLJANA

Na Avtobusni postaji Ljubljana vas v času informativnih dni pričakujejo od 5. ure naprej. Tudi z informatorji ŠOU v Ljubljani s katerimi vas bodo z veseljem usmerjali k izbranim šolam.

Za nakup ali polnjenje kartice mestnega prometa bo odprtih več blagajn, za vas pa bodo v petek in soboto, od 7. ure dalje  dosegljivi tudi v INFO centru na številki 1991.

Več o izvedbi informativnih dni v Ljubljani si lahko preberete na povezavi https://sou-lj.si/sites/default/files/brosura2017-zasplet.pdf. Informacije o linijah mestnega avtobusa pa najdete na https://www.lpp.si/javni-prevoz/vozni-redi.    

INFORMATIVNI DNEVI UNIVERZE V NOVI GORICI

Univerza v Novi Gorici prav tako organizira informativne dneve v petek in soboto. Razpored predstavitve posameznih študijskih programov boste našli na povezavi https://www.ung.si/media/storage/cms/attachments/2017/02/02/10/27/37/Vabilo_informativni_dan_2017.pdf.

Šolska svetovalna služba

 

Pojdi na vsebino