Debaterji na Tajsko

Debaterji letos še v Bangkok in Peking!

V okviru projekta “Discuss, understand … change, environment!” bosta na Tajsko odšla debaterka in dijakinja 3. Č razreda, Špela Terbovc ter prof. Miha Gartner. Projekt se bo v Bangkoku in še nekaterih drugih mestih na Tajskem odvijal med 27. marcem in 5. aprilom 2013, v njem pa bo sodelovalo po 10 dijakov in mentorjev iz Slovenije, Litve, Kitajske in Tajske. Projekt sponzorira evropski program Mladi v akciji, vodi pa ga Zavod za in proti, zavod za kulturo dialoga. V avgustu bo na zadnje projektno srečanje, ki bo potekalo v Pekingu na Kitajskem, odpotovala tudi Hana Brčkalič iz 3.Č razreda.

Naši debaterji so ob obisku sodelujočih držav v Sloveniji v decembru 2012 nekaj dni preživeli v Kranjski Gori, vse goste pa smo tri dni gostili tudi na Gimnaziji Celje – Center. Projekt se odlično odvija po zaslugi podpore Gimnazije Celje – Center, ki našim dijakom omogoča in jih podpira pri sodelovanju v številnih obšolskih dejavnostih. Seveda pa v projektu ne bi uspeli sodelovati, če ne imeli odličnih dijakov, ki so v okviru trenutnega projekta že pripravili delavnice za osnovnošolske dijake, izpeljali debatni tabor s pomočjo naših nekdanjih dijakov, pripravili debato ob napovedanem obisku ministra za šolstvo, znanost, kulturo in šport ter predstavili svoje in ostale šolske aktivnosti v številnih lokalnih in državnih medijih.

Vabimo vas, da spremljate oddajo Gymnazium, v kateri bodo v sredo, 27. 3. 2013, ob 20.00, na prvem programu Radia Slovenija sodelovali naši debaterji, ki so ob predvidenem obisku ministra dr. Žige Turka pripravili in izvedli debato na temo normativov v slovenskem šolskem sistemu.

Mentorja debatnega kluba: prof. Miha Gartner, prof. Sergej Vučer

[nggallery id=374]

zp8497586rq
Skip to content