Debaterji ponovno drugi

V soboto, 7. 12. 2013,  je na Dvojezični srednji šoli Lendava potekal debatni turnir, na katerem so dijaki razpravljali o problemu priseljevanja afriških beguncev v Evropsko unijo. Na angleškem delu turnirja so Ana Marija Pušnik 3.D, Sergeja Hrvatič 2.E in Jaka Koren 4.D osvojili ekipno drugo mesto. Klementina Krulec 1.Č pa je bila razglašena za drugo govorko na slovenskem delu turnirja.
Najboljši debaterji januarja pod pokroviteljstvom Informacijske pisarne Evropskega parlamenta potujejo v Strasbourg, kjer bodo v Evropskem parlamentu sodelovali na dnevu Evrošole, na katerem se vsako leto zberejo dijaki iz vseh 28 držav članic Evropske unije.

Od srede 4. decembra do nedelje  8. decembra 2013 pa je v Zagrebu potekal evropski projekt @better, ki se je zaključil z mednarodnim debatnim turnirjem. V projektu in na tekmovanju so sodelovali Špela Terbovc in Hana Brčkalić 4.Č ter Jure Macuh 3.B, ki se jim sicer ni uspelo prebiti v izločilne dvoboje tekmovanja, vendar so  s tremi zmagami uspešno zastopali naš klub.

Vsem sodelujočim in nagrajenim dijakom iskreno čestitava.
Mentorja debatnega kluba, prof. Sergej Vučer in prof. Miha Gartner
[nggallery id=431]
Skip to content