gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Dijaki na zlati preprogi – šolska Prešernova priznanja

V petek, 3. decembra, so v knjižnici Gimnazije Celje – Center praznovali Ta veseli dan kulture in tako počastili rojstni dan dr. Franceta Prešerna. Prireditev je potekala v sproščenem vzdušju in tako našega največjega pesnika na malce drugačen način približala mladim. Prešernova uglasbena besedila je popestril preplet različnih glasbenih zvrsti, zaključila pa se je z ugotovitvijo, da je vsak človek svoje kulture kovač.

Na prireditvi so na zlati preprogi, ki je bila del zanimive scene, podelili dijaška Prešernova priznanja tistim dijakom, ki s svojimi aktivnostmi v kulturi največ pripomorejo h kulturnemu utripu na šoli in izven nje. Letošnji dobitniki so: Tadeja Amon, Andraž Bizjak, Neja Tkalec, Nastja Strnad, Jerneja Ovčar, Eva Rajovec, Klavdija Krajnc, Laura Kopriva, Saša Juvan, Suzi Goričanec, Miroslav Dimić, Petra Vivod, Anita Amon in Neža Justinek.

Prireditev pa so združili tudi z zaključkom že drugega Razpisa za naj kratko zgodbo, ki je prinesel bogato bero zgodb in dokazal, da mladi še vedno radi pišejo, da imajo pripovedni dar in zanimiv slog. Pri izboru je strokovna komisija upoštevala sozvočje zgodbe, sporočilnost besedila in privlačnost sloga. Vse troje se je najbolj zlilo v zgodbi Rov odrešitve Miroslava Dimića, ki seže v čas vojne na Balkanu.

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.