Dobrodelni koncert 2019

Na Gimnaziji Celje – Center v sodelovanju z Društvo GCC, ki povezuje naše nekdanje dijake, že deset let zapored v tednu pred jesenskimi počitnicami organiziramo dobrodelni koncert, da pomagamo ljudem v stiski. Doslej smo tako zbrali več kot 60.000 evrov v denarju in materialu in to podarili v dobrodelne namene. Pomagali smo žrtvam naravnih in prometnih nesreč ter mnogim vrstnikom in njihovim družinam, ki so se spopadali s hudo socialno stisko ali zdravstvenimi težavami. Dobrodelnega koncerta se poleg naših dijakov in učiteljev vselej udeležijo tudi učenci, dijaki, učitelji in ravnatelji s sosednjih šol ter številni gostje, tako da se vsako leto v športni dvorani GCC zbere na tem dogodku več kot 1000 ljudi.

Organizacijo letošnjega humanitarnega dogodka so prevzeli dijaki 4. b-razreda. Pripravljajo zanimiv glasbeni program, koncert pa so naslovili »Še verjamem v sanje …«. Njihovemu vabilu so se med drugim odzvali pevka Rebeka Dremelj, legendarna zasedba GCC The Šlagers, glasbena skupina The Takeover, dogajanje pa bodo popestrili tudi plesna skupina TBA, komedijant Gašper Bergant in twrlingaš Tim Udovič.

Namen letošnjega koncerta je zbrati čim več sredstev za družino s tremi otroki z okolice Celja. V družini so 9-letni trojčki Jakob, Klemen in Filip. Jakob in Klemen ob rojstvu nista imela težav, Filipa pa zaradi pomanjkanja kisika ob porodu že od rojstva dalje pestijo hude zdravstvene težave; ima namreč zelo zahtevno obliko cerebralne paralize. Nujno potrebuje operacijo v ZDA, za katero pa slovenska zavarovalnica ne krije stroškov. Zbrana sredstva koncerta bomo tako letos namenili Filipu za stroške poti in bivanja v ZDA ter za dodatne terapije.

Vstopnina – prostovoljni prispevki.

Vljudno vabljeni!

Skip to content