Ekskurzija GCC v London in Brighton

V času od 16. do 20. marca se je skupina dijakov naše šole udeležila ekskurzije v prestolnico Združenega kraljestva – London in obmorsko letoviško mesto – Brighton.

Ogledali so si kraljevi London – menjavo straže pred Buckinghamsko palačo, peljali so se z ladjo po Temzi, obiskali Kraljevi observatorij v Greenwichu, se fotografirali z znanimi osebnostmi v muzeju voščenih lutk Madame Tussauds, videli so okostje dinozavra v Museum of Natural History, likovne umetnine v National Gallery in egipčanske mumije v  British Museum.

S prostim očesom niso videli konca Londona, ki so si ga ogledali s ptičje perspektive z orjaškega kolesa, imenovanega London Eye.

Uživali so v zapravljanju denarja v nakupovalnih centrih Camden Town, Covent Garden in na Oxford Street, kjer so začutili etnično raznolikost Londona.

Zabavali so jih ulični umetniki na bregu Temze, kjer so ob ogledu Shakespearovega gledališča Globe začutili tudi utrip elizabetinske Anglije.  

Kot pravi Londončani so uživali tipično angleško hrano, ki niti ni tako slaba, kot jo označujejo stereotipi. Seveda jim je bil všeč tudi nočni utrip velemesta.

Razsežnosti mesta so premagovali v kompleksnem labirintu podzemne železnice.

Kljub tipično angleškemu vremenu je bil izlet nepozabno doživetje.

[nggallery id=263]

Skip to content