gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Ekskurzija v Posočje

Dragi dijakinje in dijaki,

želite doživeti prvinskost narave, doživeti neposreden stik s padajočo vodo in ob tem začutiti svojo nemoč, majhnost? Doživeti brezčasnost narave in našo minljivost v družbi sošolcev in prijateljev. Želite še bolj utrditi svoje domoljubje, prepričanje, da živimo na najlepšem koščku našega planeta?

Prvič smo  GCCjevci doživeli to izkušnjo v predkoronskem letu 2019, lani smo to želeli ponoviti, pa nam virus ni dovolil. Letos pa mora obveljati rek »v tretje pa gre«. Zato vas vabimo, da se nam v ponedeljek in torek, 27. in 28. septembra 2021, pridružite na dvodnevni ekskurziji SLAPOVI ZGORNJEGA POSOČJA.

Prvi dan si bomo ogledali slap Peričnik v dolini Vrata in se preko Vršiča zapeljali v Trento, soško dolino in nadaljevali v dolino Loške Koritnice, kjer bomo doživeli korita in slapove Možnice ter potoka Fratarice. Zapeljali se bomo še do Bovca, kjer bomo prespali v hotel Alp ***.

Drugi dan se bomo vrnili v dolino Loške Koritnice, si ogledali še kakšen slap in se zapeljali še po naši najvišji cesti do Mangartskega sedla. Od tam se bomo začeli vračati proti domu po soški dolini. Od daleč bomo občudovali naš najmogočnejši slap Boka in si pri Kobaridu ogledali Veliki in Mali Kozjek. Od tam se bomo preko Nove Gorice vrnili v Celje.

Zaradi težje dostopnosti je število udeležencev omejeno na 15, zato je potrebno s prijavami pohiteti. Prijavite se lahko do 15. 9. na povezavi https://forms.gle/fWhP1CcQxtqDvJDF7 

Cena ekskurzije je 65 EUR pri udeležbi najmanj 10 oseb + 2 spremljevalcev in vključuje namestitev v hotelu Alp v Bovcu (večerja, zajtrk) in avtobusni prevoz.

Pripravljeni morate biti na nekaj napora, kajti vse te naravne lepote so skrite precej visoko in globoko. Obvezna je planinska oprema in dobra volja.

Mentor in organizator ekskurzije je prof. Marko Zevnik, pri katerem lahko dobite tudi dodatne informacije.

Prispevka ni mogoče komentirati.

Skip to content