Fotografski natečaj ob svetovnem dnevu vode

Spoštovane dijakinje in dijaki, mlade fotografinje in fotografi!

Gimnazija Celje – Center razpisuje fotografski natečaj v okviru tradicionalnega pomladnega Tedna vode (16.-20. 3. 2020). K sodelovanju vabimo dijake in učitelje!

TEMA NATEČAJA: IZVIR
Življenje brez vode ni mogoče. Voda je majhna molekula, katere nastanek omogočata atoma vodika in atom kisika. Živimo v času podnebnih sprememb, pri katerih igra pomembno vlogo prenašalca energije. V atmosferi vetrovi prenašajo njene molekule kot oblake, meglo, kapljice ali kot drobne snežinke. Na površini planeta se pretaka v oceanih, rekah in potokih, katerih pot se začenja z izviri. S fotografijo ujemite njen prihod na površje, kjer v izvirih prižubori v obliki drobnih kapljic, sramežljivih valov ali dramatičnih  slapov. Je sestavni del nas, zato vsak izvir simbolično predstavlja tudi začetek življenja. Do rojstva je del našega okolja, ki nam v varnem zavetju maternice omogoča razvoj in rast.  Z nami ostane v obliki drobnih kapljic v vsaki celici našega telesa vse do konca, ko se vse kapljice ponovno pridružijo oceanu vodnih molekul, v katerem vrvi življenje našega planeta. Zato voda nikoli ne konča svoje poti. Njeno življenje je večno. 

PRIJAVA IN ODDAJA FOTOGRAFIJ:  https://forms.gle/E33TqtE5T6dSxCV79
ROK ZA ODDAJO FOTOGRAFIJ: 2. marec 2020, 12.00

NAČIN PRIJAVE IN ODDAJE FOTOGRAFIJ:
– na natečaj se prijavite preko spletnega obrazca, kjer naložite tudi fotografije,
– fotografije oddajte v jpg/jpeg formatu, resoluciji primerni za tisk (največja dovoljena velikost fotografije je 10 MB),
– naložite lahko največ 2 fotografiji; poimenovanje datoteke pa je naslov natečaja in šifra, sestavljena iz pet znakov, ki jih določi fotograf, 
– datoteke naj imajo naslov IZVIR in šifro. Primer: IZVIR muca 1.jpg

OCENJEVANJE FOTOGRAFIJ: fotografije bo pregledala strokovna komisija v kateri sodelujejo naš nekdanji dijak in fotograf Nik Skerbiš, naš nekdanji dijak, fotograf in ravnatelj OŠ Hruševec Šentjur Robert Gajšek, priznani slovenski fotograf ter urednik in direktor revije Digitalna kamera Igor Rosina in naša profesorica likovne umetnosti Ana Pečnik.

Najboljše fotografije bomo objavili na Sledku in razstavili na šoli. Najboljših 10 fotografov bomo nagradili z udeležbo na jesenskem nagradnem izletu.

Skip to content