GCC naj športna šola 2020

Tudi v letu 2020 se lahko na GCC pohvalimo, da smo osvojili zlato priznanje za naj športno šolo! Četudi je minulo šolsko leto zaznamovala epidemija in delo na daljavo, je šport ostal pomemben del (ob)šolskega utripa. Športni pedagogi GCC so želeli dijakom pri delu na daljavo ponuditi čim več športnih aktivnosti. Preko različnih orodij so jim pošiljali navodila in izzive, ki so jih tedensko izvajali, na daljavo pa je potekal tudi junijski športni dan. Naloga dijakov je bila aktivnost ali izziv izvesti in poslati povratno informacijo. Poleg videoposnetkov in tekstovnega gradiva, so se profesorji z dijaki povezali preko aplikacij (Strava, Just moove) in aktivnosti izvajali  skupaj.

Kljub dobri in hitri organizaciji drugačnega pouka si želimo, da bi se (šolsko in športno) življenje čim prej vrnilo »na stara pota«, saj imata spodbuda in druženje pri urah “v živo” in na šolskih športnih tekmovanjih veliko večji učinek kot pa spletne oblike športnega dela.

Za številne aktivnosti v času dela na daljavo in dosežke na športni tekmovanjih v minulem šolskem letu sta Zavod za šport RS Planica in Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport GCC podelila zlato priznanje na natečaju Naj športna šola 2019/2020.

Vsem dijakom in športnim pedagogom iskreno čestitamo!

Uprava šole 

Skip to content