Gledališka avdicija

Po štirih uspešnih gledaliških produkcijah (D. Zajc: Jagababa (2017), O. Wilde: Saloma (2018), K. Gorečan/A. Primožič: Trpljenje mlade Hane (2019), A. Primožič: Kamenčki (2020)) skupina Središče v svoje vrste vabi nove članice in člane. Gledališka skupina tudi v prihodnje ostaja zvesta ključni filozofiji skupine, torej sledenju manj poznanim, netradicionalnim oblikam gledališke umetnosti. V načrtu je desetmesečni projekt avtorskega gledališča z delovnim naslovom “Ljubezen je satanova kuzla” (Love is a Dog from Hell). Gre za besedilo, ki je nastalo po motivih življenja in dela ameriškega pisca Charlesa Bukowskega. Premiero novega projekta načrtujemo za jesen/zimo 2021.

Dejavnost bo potekala hibridno: delno preko spletnih konferenc in delno v živo v okviru sobotnih srečanj vsakih nekaj tednov ter vsaj dveh intenzivnih vikendov na GCC in v bližnji okolici.

K sodelovanju vabimo vse dijake 1., 2. in 3. letnika vseh treh programov Gimnazije Celje – Center, ki imajo radi gledališče. Za tokratno predstavo potrebujemo štiri igralke in dva igralca. Za vseh šest je zaželeno tudi, da so pripravljeni pod mentorskim vodstvom avtorsko poseči v samo besedilo.

Zaradi lažje logistične izvedbe avdicij prosimo, da izpolnite spodnjo prijavnico. Avdicija za nove igralce bo potekala na šoli v soboto, 24. 10., dopoldne. Po dogovoru je mogoča izvedba avdicije tudi v drugem terminu (kontaktirajte mentorja). Po prejemu vaše prijavnice vam bomo na e-naslov poslali del besedila in uro ter prostor poteka avdicije. Prosimo, da se na avdicijo pripravite.

Prijave na avdicijo, ki jih zbiramo na naslovu  https://forms.gle/NJFZM2TB8e3Xn8tE8 se zaključijo v petek, 16. oktobra 2020.

Za vsa morebitna vprašanja se lahko obrnete na mentorja in režiserja gledališke skupine Aljaža Primožiča (aljaz.primozic123@gmail.com) ali ravnatelja (gregor.deleja@gcc.si).

Vabljeni v Središče!  

Skip to content