gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Gregorjevo na GCC

Gregorjevo je praznik, ki predstavlja prihod pomladi, saj so ga po julijanskem koledarju praznovali na prvi pomladni dan. Kasneje pa se je gregorjevo z uvedbo gregorijanskega koledarja zamaknilo nazaj, zato ga danes praznujemo 12. marca. Praznovali naj bi ga na god sv. Gregorja, kar pa uradno ne drži več, saj je njegov god cerkev prenesla na 3. september. Gregorjevo se imenuje tudi dan, ko se ‘ptički ženijo’, kar ga povezuje z zaljubljenci in gre za neke vrste slovensko valentinovo 🙂

Že lansko leto je Dijaški razvojni tim GCC obudili ta simpatičen slovenski običaj. Na gregorjevo smo po razredih nesli “gregorčke”, kratka sporočilca, s katerimi ljudem, ki so nam blizu in dragi polepšamo dan.

To bomo naredili tudi letos, a v “hibridni” obliki 🙂 Na povezavo https://forms.gle/VscAYUwmdK3VoNQZ6 NAJKASNEJE do 7. 3. 2021 vpišite vaše podatke, podatke prejemnika in sporočilo, ki naj ne bo dolgo. V tednu pred gregorjevim, bomo sporočila natisnili, dali v kuverte in jih po klasični pošti poslali vsem prejemnikom.

Vsa sporočila morajo biti namenjena naslovnikom na šoli (dijakinji, dijaku, profesorici, profesorju, drugim zaposlenim …), ne pa naslovniku od drugod.

Prispevka ni mogoče komentirati.

Skip to content