gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Haikuji v likovni upodobitvi dijakinj 2. i, objavljeni v knjigi

Na nacionalnem literarno-likovnem natečaju z naslovom Kakšno Slovenijo si želim? so sodelovali tudi naši dijaki. Na natečaj je prispelo več kot 2000 osnovno- in srednješolskih literarnih in likovnih del, v uredniškem odboru je sodelovala tudi Neža Maurer, ki je v knjigo zapisala  spremno besedo.

Na natečaju je sodelovalo 25 naših dijakinj, vsa njihova dela so bila nagrajena in objavljena v knjigi.

Te so: Kaja Confidenti, Taja Dvornik, Klara Eller, Emili Jenko, Klara Junkar Klančnik, Nina Kolar, Vita Kožuh, Maša Kreže, Pika Kristanc, Nika Kuntič, Kristina Lazić, Mija Lorber, Brina Maček, Manca Matelič, Nina Medvešek, Nika Orehov, Kim Alizee Oven Lekše, Gaja Pekošak, Maruša Penič, Laura Penšek-Kozmelj, Eva Šket, Zala Vozelj, Lara Vozlič in Nika Vrešnjak (vse 2. i) in Larisa Pirnat (1. i).

Podelitev knjižnih del je potekala v Kopru v okviru svetovnega dneva filozofije z naslovom »Prevrednotimo vrednote«.  V pogovoru so sodelovali doc. dr. Smiljana Gartner s Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, izr. prof. dr. Tomaž Grušovnik s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in univ. dipl. fil. ter prof. soc. Gorazd Brnet,  ravnatelj Gimnazije Ilirska Bistrica, odzivali so se na razmišljanja otrok, zajetih v knjigi Kakšno Slovenijo si želim?.

Vsem nagrajencem in mentoricama Nataši Grobelnik, prof., in Maji Rak, prof., iskreno čestitamo.

Objavi komentar

Če želiš objaviti komentar, moraš biti prijavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skip to content